For litt over tre år siden inngikk dagligvarekjeden Coop en sponsoravtale med Petter Northug. 

Nå er det klart at Coop Norge og Tomas Northug, som er Petter Northugs bror, er blitt enige om en samarbeidsavtale for sesongen 2016/2017. Northug er ikke uttatt på Landslaget den aktuelle sesongen og Coop ønsker derfor å bidra til å styrke Northugs utvikling, muligheter og resultater som langrennsløper i perioden.

Det skjer samtidig med at Coop og Petter Northug forlenger sin avtale. Petter Northug skal fortsette med handelsgiganten Coop som hovedsponsor i to nye år, skriver Adresseavisen. Den nye avtalen strekker seg til våren 2018.

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, bekrefter avtalen overfor avisen.

- Vi har fått utrolig mye igjen internt for samarbeidet. Vi merker stoltheten blant våre ansatte. Vi får også igjen veldig mye for avtalen utenfor sesongen, sier Friis.

Northug får ikke profilere hovedsponsoren i sesong, men står fritt til å gjøre det om sommeren og høsten.

- Coop har stått urokkelig ved min side hele veien. Jeg føler en sterk lojalitet, sier Northug.

Ingen av partene ønsker å kommentere de økonomiske rammene i den ferske avtalen.

Northugs avtale med Coop har ført til konflikt med Norges skiforbund. Striden mellom Petter Northug og Norges Skiforbund handler om at Northug har handelsgiganten Coop som hovedsponsor. Landslaget blir sponset av Spar, som er i direkte konkurranse med Coop. Som landslagsløper har Northug derfor ikke anledning til å profilere Coop. Etter flere forhandlinger kom skiforbundet og Nurthug til enighet om en avtale i oktober i fjor. 

Les mer her: Skiforbundet og Northug enige

For to år siden skrev Kampanje at en landsrepresentativ meningsmåling viste at Petter Northug var landets heteste og mest synlige sponsorobjekt. I vinter presenterte Kampanje nye tall.

- Vår første måling på uhjulpen kjennskap til Northug-sponsoratet i befolkningen var på skyhøye 67 prosent. Nå er den steget til hele 83 prosent, så Northug-sponsoratet må være det mest kjente i Norge noensinne. Coop har aldri hatt høyere tall enn 15 prosent på uhjulpen kjennskap. Normalt ligger vi på maks fem prosent, sa sponsorsjef i Coop, Vegard Hansen, til Kampanje. 

Les mer her:  Sprenger alle sponsorgrenser (krever innlogging)