Alpinisten og gullgrossisten var gjest da Facebook åpnet sitt norske kontor i Oslo med brask og bram i dag. Eventet skal være Facebooks største i Norden så langt, og toppes av en tale av statsminister Erna Solberg i ettermiddag.

Facebook Norge-sjef Rune Paulseth åpnet dagen med å sette brukere og data først.

Les også: Her åpner Paulseth Facebooks norgeskontor

Aksel Lund Svindal var hentet til en panelsamtale sammen med den ene halvdelen av popduoen Broiler, Mikkel Christiansen, og blogger Camilla Pihl, der de snakket om hvordan de bruker Facebook for å holde kontakt med sine fans og følgere. Svindal opplever at sponsorer og annonsører vil ha en stadig større del av hans over 400.000 følgere på Facebook.

- Jeg opplever at sponsorer begynner å bli grådige. For fire år siden var det for min del kun et amerikansk selskap som hadde en ordning for sosiale medier som de ville ha inn i kontrakten. Nå vil alle ha det kontraktfestet, men man kan ikke si at man skal legge ut så så mange innlegg. Da er man ikke sin egen redaktør, sa han fra scenen.

- Hvordan kan en sånn avtale se ut?

- Det er veldig varierende. Noen vil ha inn et visst antall innlegg i avtalen uten noe krav til kvalitet. Det er klart at for noen sponsorer er det mer naturlig å legge ut innlegg, avhengig av hvor mye de har betydd for suksessen min, som skifabrikken min, sier han til Kampanje.

- Hva slags forhold har du selv til reklame på Facebook?

- Noen ganger blir jeg imponert over hva algoritmen finner ut at jeg er interessert i. Andre ganger, dersom noen jeg følger legger ut dårlige annonser, da er jeg ekstremt rask til å trykke unfollow.

Svindal, som også har slått seg opp som tech-investor, fortalte på scenen at han nylig hadde avlagt Facebooks hovedkvarter i California et besøk.

- Den første opplevelsen var turistopplevelsen, og at alt var gratis, som sikkert gjør det lettere å ansette folk, så man skal ikke undervurdere det. Etterpå satt jeg mye i Facebooks sportsavdeling, som er ganske ny, og der så jeg at det var veldig mange folk med markedsføringsbakgrunn og kommunikasjonsbakgrunn. Frekvensen på de hos Facebook var større enn i andre selskaper, sa han.