I en rapport laget på bestilling fra rusfeltets samarbeidsorgan Actis, slår advokatfirmaet fast at spillselskapenes ambassadører og reklamebyråer kan holdes ansvarlig for medvirkning til brudd på lotterilovens markedsføringsforbud, ifølge Dagens Næringsliv.

Artist Tone Damli er en av flere norske kjendiser som promoterer bettingselskaper. Hennes manager, David Eriksen, mener rapporten er gammelt nytt.

– Vi er nødt til å forholde oss til det våre juridiske rådgivere har sagt til oss. Så lenge vi ikke får noen formell melding fra myndighetene om at dette er ulovlig, så kan ikke vi forholde oss til masse synsing rundt omkring, sier han.

Les også: Her møtes Riise og Damli i Bettson-reklamefilm

Direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet synes den juridiske vurderingen fra Hjort er interessant lesning, men vil foreløpig ikke si noe om de kommer til å forfølge spillambassadørene og deres reklamebyråer juridisk.

– Jeg eksponerer ingen planer som tilsynet har fremover. Dette er selvsagt noe vi diskuterer. Men vi må til enhver tid vurdere hvor langt hjemmelsgrunnlaget vårt rekker, sier han.

Spillselskapene bruker flere metoder for å omgå det norske reklameforbudet. Blant annet sender de TV-reklamer på kanaler med base i Storbritannia.