Telia i Sverige engasjerer seg i kampen mot nettmobbing med en ny og oppsiktsvekkende kampanje. Den går rett og slett ut på at kundene deres får gratis data ved bruk av sosiale medier, men med én forutsetning. Kundene må nemlig love å oppføre seg og avstå fra nettmobbing. Det skriver svenske Resumé. Kampanjen omfatter Instagram, Facebook, Messenger, Whatsapp, Twitter och Kik. 

Men stuntet, som er utarbeidet av Ehrenstråhle DDB, møter også kritikk for å utfordre prinsippet om nettnøytralitet, skriver Resumé.

«Telia, er dere kjente med konseptet nettnøytralitet. Vet dere at dere ødelegger internett?», spør en av brukerne på Telias Facebook-side. 

- Vi prioriterer ikke trafikk ulikt i våre nett, all trafikk deles likt. Dessuten er dette et partnerskap mellom tjenestene og det er ikke noe eksklusivitet. Dette er de tjenestene vi har lansert nå, men fremover finnes det ingen begrensing på andre tjenester, svarer Jonas Hasselberg i Telia Sverige til Resumé.

Det skal ikke foreligge noen planer om å gjøre noe lignende i Norge.

- Vi i Telia ser alltid etter muligheter for å skape nye tilbud og produkter, og jobber tett sammen med våre kollegaer i de andre Telia-landene for inspirasjon, innovasjon og trender. Vi forsøker alltid å gjøre hverandre gode. For alle land så vil det være slik at man tilpasser forretnings- og prismodeller til konkurransen, forbruksvaner og etterspørselen i det enkelte land man opererer i, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian Fredheim i Telia Norge til Kampanje.

Han gir honnør til sine svenske kollegaer for kampanjen.

- Fri surf i sosiale medier er et kjempeinitiativ fra våre kollegaer i Sverige som ønsker å rette oppmerksomhet mot nettmobbing, og hvilken negativ side det er ved bruken av sosiale medier. Dette er en del av et samarbeid de har med antimobbeorganisasjonen Friends, likt samarbeidet vi i Telia Norge har med Slettmeg.no, som hjelper nordmenn med teknisk hjelp og gir rå om hvordan en best bør gå frem for å få fjerne opplysninger og bilder på nett.