For å teste ut kapasiteten til 4G-nettet sendte Telenor fem kjente YouTubere og elitespillere ut av gutterommet og inn i bitende februar-kulde fra Jomfruland i sør til Longyearbyen i nord for å teste om det mobile 4G-nettet taklet påkjenningen av verdens mest populære online-spillet Counter Strike Go (CS).

Spillerne ble delt opp i et innelag og et utelag som ble ledet av Joachim Haraldsen, også kjent som YouTube-profilen Noobwork. 

- Jeg satt utendørs utenfor Longyearbyen på Svalbard, og nettet fungerte jo strålende. Det var ikke noen problemer, og 4G-nettet fungerte over all forventning. Det eneste som plaget meg var den bitende kulda, sier Joachim Haraldsen, som hadde bevæpnet isbjørnvakt under spillet.

Så langt har nærmere 1,5 millioner fått med filmen på Facebook og YouTube alene og bak idé, kampanjekonseptet og strategi står Telenors egen Facebook-redaktør, Magnus Aurdal, og Joakim Bentsen som er sosiale medier-sjef. De to har jobbet tett med YouTube-nettverket Nordic Screen og Andreas Hatlevik som har vært produsenter, mens Starcom har sørget for spredningen i sosiale medier.

- Dette er første gang vi bruker YouTubere som distribusjonskanal i tillegg til Facebook. YouTub’erne har spredd dette eksperimentet i sine kanaler, og vi har laget en rekke bakomfilmer som har skapt mye engasjement i gamer-miljøet i Norge og i utlandet, sier Aurdal.

Counter Strike er et av verdens største online turneringsspill, der forskjellen på vinn eller forsvinn avgjøres på mikrosekunder og spillerne stiller derfor ekstreme krav til bredbåndets kapasitet og hastighet. 

- 4G-nettet til Telenor skal kunne tåle ekstreme prøvelser som online gaming. For å prestere på høyt nivå må spillopplevelsen dessuten være problemfri.  Det er med stolthet og glede at jeg ser at 4G-nettet vårt bestod testen, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor Norge.