Selskapet Grilstad mener det jukses for mye med bacon. Nå fyrer de opp campingvogn, sender kunder gjennom MR-maskin og lurer folk med skjult kamera for å bevise produktfordeler.

- Vi i Grilstad produserer bacon helt uten tilsatt vann og det røkes naturlig med flis, sier produktsjef Anita Holthe i Grilstad i en pressemelding.

- Vi prøver å knekke koden med å nå ut til folk med et saklig og faglig budskap på en underholdende måte. Hovedmålet med kampanjen er å vise at det er kvalitetsforskjell på bacon, og at vi har bacon som ikke er tilsatt vann, sier hun videre.

Gjennom en webserie på tre episoder skal Grilstad vise produktfordelene til sitt bacon. Alexander Nyhagen, kjent fra blant annet TVNorge-seriene «Kan vi bli med» og «Gøy på landet», er programleder og gjennomfører flere uhøytidelige eksperimenter underveis.

Se filmene her:

Kampanjen skal først og fremst gå i sosiale medier, med Facebook som hovedkanal.

- Facebook er en spennende kanal som gir oss spillerom til å kommunisere annerledes enn vi ville gjort dersom dette var en tv-produksjon. Vi satser på en miks av opplysning og lettbeint underholdning. I USA kalles dette for edutainment.

Kampanjen er utviklet av byrået We Are Live, byrået bak The Secret Coffee Shop som fikk mye omtale etter kaffestunt-kampanjen for Coop i fjor høst.

Les mer: Her er byrået bak Coop-stuntet

Les mer: Slik lurte Coop kaffehipsterne på Grünerløkka 

Kampanjen har fått både positiv og negativ omtale i norske medier. 

Les mer: - Kunsten å tenke negativt 

Les mer: Wendelboe: - Hadde avslørt Coops kaffestunt