NTB starter denne våren en egen avdeling for produksjon av kommersielt innhold i form av bilder, video og live streaming.

- Med et mediemarked i stor endring er det viktig for NTB å gjøre offensive grep for å styrke tilbudet til kundene, denne gangen med hovedvekt på behovet i næringsliv, PR- og reklamebyråer, sier bildebyråsjef Eirill Wiik i en pressemelding.

- Behovet for visuelt innhold i all type kommunikasjon øker. Det er derfor naturlig at NTB scanpix, som visuell innholdsleverandør, etablerer en egen enhet som jobber på oppdrag for å dekke denne etterspørselen, fortsetter Wiik.

Nylig ble fotograf Thomas Brun ansatt som leder av satsingen. Han har 20 års erfaring som selvstendig fotograf i egen bedrift, blant annet med selskaper som Try, Geelmuyden Kiese og Universal Music på kundelisten. 

– Det betyr mye å få være en del av et selskap som NTB med en stor bildebase, bilderedaktører som velger bilder for kundene og skreddersydde fotoopptak. Dette gjør at jeg i denne nye rollen kan være med å levere en totalpakke til kundene som er helt unik både hva gjelder kvalitet og prisnivå, sier Brun.