I slutten av mars har «Batman V Superman»  premiere i Norge, og markedsføringen av filmen er allerede i gang. 

I tillegg til å bruke tradisjonelle kanaler som trailere og plakater, har SF Film i år tatt i bruk en ny kanal for å involvere målgruppen i markedsføringen. SF Film har sammen med sitt mediebyrå PHD inngått samarbeid med Geir Ove Pedersen, eller Geeohsnap, som er hans kunstnernavn. 

Pedersen tar bilder av tilfeldig forbipasserende og bruker bildene som bakgrunn for å tegne inn tegneseriefigurer, fantasifigurer og ofte bjørner i hverdagslige situasjoner, før han legger ut kunstverkene på Snapchat. Pedersen har tidligere jobbet med blant annet Starbucks og Disney.

- For SF Norge som har så mye eksklusivt innhold som engasjerer brukerne til aktivering og deling, er sosiale medier en perfekt arena. Vi bestreber oss på å følge med på nye kanaler, og utvikle engasjement med de ulike målgruppen vi har til våre ulike produkter. Snapchat stod nå for tur, og Geeohsnaps lekne stil passet meget godt inn mot målgruppen som et virkemiddel i lanseringsplanen som er lagt mot den norske «Batman V Superman»-premieren, sier markedssjef i SF Norge, Janne Holmboe i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Lager bilder av mann i gata: Snapchat-kunstneren Geir Ove Pedersen tar bilder tilfeldige mennesker på gata og tegner over dem. 

Bruce Wayne i Oslo
I ukene fremover vil Geeohsnap skape og publisere det de omtaler som mystisk innhold på Snapchat. I løpet av de neste to ukene vil Clark Kent, Bruce Wayne og andre karakterer fra filmen jage hverandre rundt i Oslo-området. 

- Snapchat kun er ett av virkemidlene i kampanjen for å sikre at så mange som mulig kommer seg inn i kinosalen for å se superheltene. Vi har lagt opp til en integrert kampanje på tvers av ulike flater hvor de ulike kanalene spiller hverandre så gode som mulig, sier Ingrid Ree Wiig, rådgiver i PHD.

- På Snapchat har man som regel mottakerens fulle oppmerksomhet i de få sekundene det tar å spille av en snap. Dette gjør kanalen til en utmerket arena for eksklusivt og engasjerende innhold. Bilder og oppdateringer om kampen mellom Batman og Supermann vil også bli lagt ut av SF på Instagram og Facebook.

Ree Wiig opplyser at omlag ti prosent av markedsføringsbudsjettet brukes på Snapchat.

- Ikke riktig for alle å være på Snapchat
Silje Urke Antonsen er rådgiver i Engage/Resolution Media og mener markedsavdelinger over hele landet jobbet med å knekke Snapchat-koden.

- Med dette prosjektet har de involverte satt opp et morsomt og interessant løp frem mot filmpremieren – noe som både vil engasjere målgruppen og gi SF en pangstart på Snap, sier hun.

Antonsen fortsetter:

- Det er verken riktig eller relevant for alle aktører å være på Snapchat – mens SF Film distribuerer film og levende bilder, ofte med temaer og karakterer som er appellerende til yngre deler av befolkningen, slik som Batman og Superman i dette tilfellet.