Om én uke skal det avgjøres hvilken bedrift eller organisasjon som hadde Norges beste markedsføring i 2015, og i dag kan Kampanje røpe hvem som er med i finaleheatet. 

Juryen har plukket ut seks kandidater som er på shortlist, og som har møtt juryen for å legge frem sine suksesshistorier. Blant de seks nominerte finner vi flere av Norges aller største annonsører, som DNB og Netcom, men også mindre aktører, som skoimportøren bak Toms som står i finalen med et samarbeid de har gjort med Flyktninghelpen.

Disse seks kjemper om å bli Årets Markedsfører:

  • DNB
  • Gjensidige
  • Netcom
  • SAS
  • Toms
  • Mercedes-Benz

Les mer om juryen: Disse skal finne Årets Markedsfører

- Helt sinssjukt
Sammen med Flyktninghjelpen lanserte Toms våren 2015 et initiativ som resulterte i 60.000 leverte skopar til barn på flukt i Flyktningehjelpens leire i Irak og Jordan. Sammen med kunstneren Martin Whatson hentet de også inn 492.000 kroner gjennom sko og kunstsalg som er gitt til Flyktninghjelpens arbeid i nærområdene.

At de nå er på shortlist for Årets Markedsfører, er de veldig fornøyde med.

- Det er helt sinnssjukt, sier Anita Jordanger, som er ansvarlig for markedsføring og PR i Whynot, som har agenturet på Toms sko i Norge.

Også salget av Toms sko økte i Norge fra 140.000 par til 210.000 par på et år.

Se Jordanger og Holmen forklare samarbeidsprosjektet med Flyktningehjelpen på KampanjeTV under:

(Artikkelen fortsetter etter filmen)


Kan vinne for tredje gang
To av årets nominerte - DNB og SAS - har vunnet prisen tidligere. Dersom DNB vinner, blir det for tredje gang på seks år. Banken har imponert juryen med lanseringen av mobilbetalingstjenesten Vipps, som har vært en braksuksess fra dag én. SAS ryddet opp i kommunikasjonen sin og samlet hele merkevaren sin under paraplyen «We Are Travelers» for et drøyt år siden. Det massive arbeidet har sikret flyselskapet en finaleplass.

Se film med flere av de nominerte her:

(Artikkelen fortsetter etter filmen)

Netcom, nå Telia, lanserte i fjor ny merkevareplattform med slagordet «Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting» etter et år med kontinuerlig arbeid med dekning, bygge merverdi inn i og tydeliggjøre merkevaren. Neste uke kan de vinne prisen for Årets Markedsfører.

Det kan også Gjensidige, som har som ambisjon er å være det mest kundeorienterte selskapet i nordisk forsikringsbransje. Gjensidige fikk i fjor stor oppmerksomhet for den interaktive kampanjen «Hold fokus», og lanserte også en egen øvelseskjøringsapp, alt for å hindre ulykker i trafikken.

Mercedes-Benz ville børste støv av merkevaren og satte i gang en snuoperasjon for å ta opp kampen med yngre konkurrenter med egenskaper som sporty, moderne og ungdommelig i førersetet. Det første de gjorde var å trekke markedsføring ut av salg og opprettet en egen kommunikasjonsavdeling, men Mercedes-Benz har også tatt i bruk ny teknologi, som Virtual Reality for å rekruttere nye kunder.

Alle seks nominerte kommer for å presentere sine jobber på Norwegian Marketing Summit på Victoria Kino i Oslo torsdag 17. mars. På samme arrangement kåres også årets vinner.

I fjor var det Storebrand som stakk av med den gjeve tittelen. 

Les også: Storebrand er Årets Markedsfører

Tidligere vinnere:
2014: Storebrand
2013: SAS
2012: DNB 
2011: Lebara (MyCall)
2010: DNB
2009: Kari Traa
2008: RiksTV
2007: Moods of Norway
2006: Norwegian
2005: Stabburet
2004: Coop Norge
2003: Netcom
2002: Rema 1000
2001: Byggmakker
2000: Dinamo Norge