Navn: Aina Lemoen Lunde

Alder: 40 år

Stilling/firma: Kreativ leder i DNB

- Bypåske eller fjellpåske?

- Jeg skal på fjellet med hele storfamilien. Vi drar til Meheia i nærheten av Kongsberg. Da blir det  litt fjell og skog  på Kongsberg skisenter og en touch av kafé og byliv i Kongsberg

- Hva har du i sekken av mat og drikke på påsketuren?

- Jeg synes det er innmari ok å ta skituren sånn at det mulig å runde av inne på hytta med et ordentlig stort måltid der vi bruker lang tid ved bordet. Men det er klart at vi tar med appelsiner og kakao på tur, altså.

- Påskekrim på skjerm eller i perm?

- Begge deler! Men det blir nok ikke krim i kofferten. Årets påskelitteratur er mørk finsk feelgood; «Den senile landmåleren» av Arto Paasilinna, og «Dødstalismanene» av JK Rowlings – etter flere timer med Harry Potter-høytlesning for barna gjenstår nå kun 170 sider av den siste boka. Men krim på skjermen, det blir det. Selvfølgelig sammen med Underwood. I år har til og med min yngste datter sagt at hun skal skrive egen påskekrim, så i år blir det krim for alle pengene.

- Bør staten finansiere nyheter på TV 2?

- NRK har godt av solid konkurranse fra TV 2 – spesielt på nyheter. Spørsmålet bør da heller være om det finnes bedre måter å sikre konkurransen på enn statsstøtte, som bare vil skape nye utfordringer for øvrige konkurrenter.

- Er Facebook en venn eller fiende av norske mediehus?

- Umiddelbart er distribusjonsmulighetene åpenbare for norske mediehus, men på sikt gir man fra seg viktig innsikt og direkte trafikk – som primært vil styrke Facebook.

- Hvor mange digitalabonnement har du i dag?

- Det har jeg ikke tall på! Det er litt sånn det baller på seg etter hvert. Jeg leser ekstremt mye nyheter på mobilen, mens jeg konsumerer underholdning og musikk på storskjerm. Så jeg har nok full pakke. Må  jeg velge hvilket digitalt abonnement jeg er mest avhengig av, så blir det Spotify. Fungerer ikke Spotify, fungerer ikke jeg.

I Påskequizen setter Kampanje bransjeprofilers mediekunnskaper på prøve i et uhøytidelig quiz-mesterskap. Slik gikk det da Aina Lemoen Lunde tok quizen:

- Hvilke to aviser økte opplaget mest i fjor?

- Hvilke aviser kunne det være? Jeg gjetter en litt smal avis, kanskje Fædrelandsvennen eller Vårt Land?  Kan den andre være Aftenposten Junior?

Delvis riktig, så det blir ett poeng under tvil. Riktig svar er Klassekampen og Aftenposten Junior

- Hvilken annonsør vant Gullfisken i år?

- Det var Kreftforeningen med  Ernö som byrå.

Riktig.

- Hvem skal vise OL i 2018?

- Er det TV 2?

Feil. Riktig svar er TVNorge/Discovery

- Hva heter skuespilleren som skal spille Harry Hole?

- Det er Michael Fassbender. De spilte faktisk inn en scene rett foran inngangen til DNB, så jeg holdt på å snuble inn i innspillingen.

Riktig.

- Hvor mange unike lesere har Sophie Elise daglig?

- Å, det blir ren gjetting. Nei, jeg tør ikke gjette på det.

Null poeng for manglende svar. Riktig svar: 50.000