Det koker i markedet for content marketing med stadig nye byråer og satsinger fra de mer etablerte miljøene både på byråsiden og på mediesiden.

Les også: Try bygger content-satsing

Les også: Ny content marketing-satsing ansetter to journalister

Men det hindrer ikke Norges største, rendyrkede content marketing-byrå å kjøpe videoselskapet Elg Media.

- Vi opplever en klar vridning i markedet mot stadig mer visuelle løsninger, og for oss er dette et klart strategisk oppkjøp, sier administrerende direktør Per Engh Halvorsen i Redink.

Redink har i dag 75 medarbeidere og har vokst jevnt og trutt de siste årene. Selskapet er eiet av Aller Media og vil ifølge Engh Halvorsen passere en omsetning på 100 millioner kroner for første gang, opp fra rundt 90 millioner kroner i 2015.

- Vi kommer garantert til å passere 100 millioner kroner i inneværende regnskapsår med god margin, sier Redink-sjefen.

Flere av landets mest kjente merkevarer står allerede på kundelisten, som DNB, Forsvaret, Høgskolen i Oslo og Akershus, NTNU, OBOS og Boots.

- Å drive seriøst med content marketing for noen av Norges største kunder, forutsetter at du kan jobbe helhetlig og sømløst med et ekstremt sammensatt medieunivers. I tillegg må du være i stand til å svare når etterspørselen etter gode, visuelle løsninger bare vokser og blir en stadig viktigere del av content-løsningene. Å basere seg helt eller delvis på underleverandører når en skal utvikle innhold på så mange flater er ikke lenger godt nok, og med Elg Media har vi sikret oss de beste av de beste, sier Engh Halvorsen.

Elg Media består av stills- og videofotografene Hampus Lundgren og Thomas Haugersveen. Begge har vært bildesjefer og faste frilansere i Dagens Næringsliv i en årrekke. Gjennom oppkjøpet har Redink også sikret seg en samarbeidsavtale med Anton Ligaarden, Aleksander Andersen, Lars Øverli og Martin Slottemo Lyngstad.

Samarbeidsavtalen sikrer at alle fire kommer til å jobbe med utvalgte prosjekter for og i samarbeid med Redink.

- Vi var i grunnen i liten tvil om at vi ønsket å jobbe med Redink da tilbudet kom. Selskapet har veldig mange spennende kunder, med historier som både har et stort visuelt potensial og som ikke bare kan, men som bør formidles til allmennheten, sier Thomas Haugersveen.