Snapchats linse-funksjon lar brukerne legge et filter oppå selfiene sine som tilpasser seg ansiktet og tilfører en form for animasjon eller annen spesialeffekt som ofte trigges når man åpner munnen eller hever øyenbrynene.

I Norge har linsene så langt vært en ikke-kommersiell sone, men det endrer seg søndag 14. februar. I anledning valentinsdagen inngår Pepsi og Snapchat et samarbeid som har resultert i Norges aller første sponsede Snapchat-linse.

Den nye effekten vil kun være tilgjengelig i 24 timer og vil legge en boks med brusende Pepsi Max Cherry på toppen av bildet, og sprudlende brus helles inn i munnen i det man gaper opp. Når man hever øyenbrynene gjøres hodet om til et gigantisk eksploderende kirsebær.

- Å samarbeide med Snapchat om en egen Sponsored Lens er et godt eksempel på hvordan vi kan bruke ny teknologi for å engasjere og aktivere. Vi er alltid på jakt etter nye måter å overraske norske fans, så på Valentines Day inviterer vi publikum med på å skape nye, kreative og morsomme opplevelser sammen med Pepsi Max Cherry, sier nordisk markessjef Christian Træland i PepsiCo.

Gatorade gjorde noe i USA i forbindelse med Super Bowl og fikk god effekt av det, ifølge Træland. Pepsi skal nå være først i Europa.

- Så dette er spennende nybrottsarbeid. Det er ikke så veldig kostnadskrevende, da både vi og Snapchat syntes det er viktig med læring, svarer han på spørsmål om hvor mye Pepsi må ut med for stuntet.