Orklas justerte driftsresultat økte med 9 prosent til 1,1 milliarder kroner i fjerde kvartal 2015. Resultat før skatt økte med 87 prosent.

Det tilsvarer 946 millioner kroner. Driftsresultatet for Orklas merkevarevirksomhet ble 1,2 milliarder kroner i kvartalet. Dette var en fremgang på 17 prosent. Spesielt Orkla Foods og Orkla Confectionery & Snacks bidro til resultatveksten.

- For sjuende kvartal på rad har vi klart å oppnå organisk omsetningsvekst i markeder preget av sterk konkurranse. Samtlige forretningsområder hadde vekst. Jeg er også tilfreds med en valutajustert resultatfremgang for merkevarevirksomheten som er høyere enn vår langsiktige målsetting på 6-9 prosent. I tillegg har vi i 2015 gjort flere viktige oppkjøp som vil styrke vår virksomhet fremover, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka i en pressemelding.

De siste to årene er 14 av Orklas fabrikker nedlagt eller besluttet nedlagt, og 467 ansatte vil miste jobbene sine, skriver Dagens Næringsliv. Orkla hadde vel 15.000 ansatte ved utgangen av 2015.

Styret i Orkla foreslår å betale 2,50 kroner per aksje i utbytte for 2015, mot ventet 2,52 kroner per aksje.