I kveld gikk Anfo Effekt av stabelen og samlet rundt 250 bransjefolk på Latter i Oslo. Både annonsører, reklamebyråer, PR-byråer, mediebyråer, mediehus og spesialistbyråer er blant de som har levert cases i år.

- Med hånden på hjertet; Kvalitetsnivået på casene i år er høyere enn noen gang. I alle konkurransekategoriene var det svært jevnt helt til siste avstemming. Om du ikke hentet hjem en premie på prisutdelingen tirsdag kveld, så er vi alle vinnere på sikt. Vi blir flinkere og deler vår aggregerte kunnskap med andre, sier Jan Morten Drange i Anfo i en melding.

30 personer har deltatt i årets jury, og de har altså vurdert 85 bidrag, som altså endte opp i 23 priser som ble delt ut i fem kategorier.

Og kveldens store vinner ble altså DNB med caset; «Vipps: Suksess med nytt produkt og merkevare i kategorien mobilbetalingsløsning».

Caset fikk den aller gjeveste prisen – Grand Prix og gull i kategorien «Ny».  I juryens begrunnelse heter det at dette er et case som står ut blant de mange sterke cases i årets konkurranse.

«Vinneren har levert ett case som forteller en imponerende suksesshistorie, tuftet på et godt produkt og solid forståelse av markedet. Juryen fremhever spesielt at for å bli ledende i kategorien så var tiden knapp, og lot seg imponere av handlingskraften som ble utvist for å få produktet raskt lansert.  Juryen lot seg videre imponere av solid innsikt, en tydelig strategi og en løsning som gjør noe som kan oppleves som komplisert, veldig enkelt og som «vipps» ble til et hverdagsuttrykk og på mange måter allemannseie.  Juryen finner caset faglig interessant, veldokumentert og til inspirasjon for alle norske markedsførere.»

Det er Per Christian Werenskiold fra Vizeum som har skrevet caset, mens øvrige bidragsytere har vært reklamebyrået Pol og selvfølgelig annonsøren DNB.

- Ansvar for å synliggjøre
Juryleder har i år vært Aina Lemoen Lunde fra DNB.

- Vi har alle et felles ansvar for å synliggjøre verdien av markedskommunikasjon, og dele kunnskap for å bli stadig bedre. ANFO Effekt er bransjens fremste virkemiddel for nettopp dette. Konkurransen løfter bransjen, og jeg har stor respekt for alt arbeidet som ligger bak hvert eneste case som sendes inn, sier Lemoen Lunde.

Det er altså Anfo som står bak prisene, og administrerende direktør Jan Morten Drange er strålende fornøyd med deltakelse og nivå på årets priser.

- Det er et meget høyt nivå og jevnere enn noen gang. Dessuten er det stor spredning i miljøene som sender inn, sier Drange til Kampanje.

Frem til for noen samarbeidet Anfo og reklamebyråenes bransjeforening Kreativt Forum (KF) om effektprisen Stella. Men de to organisasjonene brøt samarbeidet i 2011. KF har siden satset på Stella, mens Anfo har etablert prisen Anfo effekt. Drange understreker at det som forårsaket bruddet, er tilbakelagt og noe begge organisasjoner lever godt med nå.

- Jeg har lite lyst til å fremdeles fyre opp under en gammel sak som Stella og det bruddet. Vi har nå hatt Anfo Effekt i fire år, og vi konstaterer at prisen har etablert seg og at markedet synes det er riktig at en viktig effektkonkurranse som dette drives av annonsørene selv. Ellers er samarbeidet mellom KF og Anfo bedre enn noensinne. Vi gjør flere prosjekter sammen og har i stor grad samme syn på en del av våre felles utfordringer, sier Drange til Kampanje.

Fire gullvinnere
Grand Prix-vinner Vipps konkurrerte med tre andre gull-vinnere om topprisen; i kategorien «Vekst» var det Tine Norvegia sammen med Try og Mediacom som vant gull. I kategorien «Smart Multi» vant Orkla Confectionery & Snacks, Saatchi & Saatchi og OMD gull, mens gullvinneren i kategorien «Smart Single» var Mills/Stryhns, Trigger og Mindshare som vant med caset «Det er deilig å være litt dansk i Norge».

Også TNS Innsiktpris ble delt ut i kveld. Den gikk til Spar for caset: «Spar - Høyere salg ved smart bruk av kundedata», og var innsendt av Carat.

Her er alle kveldens vinnere:
Kategori «NY»

Gull DNB Vipps Pol, Vizeum
Sølv Harald A. Møller Passat Try, Mediacom
Bronse Rema 1000 «Lev vel» McCann
Diplom Orkla Home & Personal Care «Klutenallergi.» Orkla Home & Personal Care, OMD
Diplom Orkla Idun Idun ketchup Finn.no, OMD

 

Kategori «Vekst»

Gull Tine Norvegia Try, Mediacom
Sølv Orkla Home & Personal Care Klorin Orkla Home & Personal Care, OMD
Bronse Harald A. Møller VW Try, Mediacom
Diplom Kristiansand Dyrepark «Nye høyder» Carat

 

Kategori «Smart Multi»

Gull Orkla Confectionery & Snacks Smash Saatchi & Saatchi, OMD
Sølv Solo Solo Goodiebag Try, OMD
Bronse Mills Melange Mills
Diplom Bislett Alliansen ExxonMobil Bislett Games Concept Communication
Diplom Elkjøp Black Friday Carat

 

Kategori «Smart Single»

Gull Mills/Stryhn's «Det er deilig å være litt dansk i Norge» Trigger, Mindshare
Sølv Takeda Nycomed Noskapin Starcom
Bronse Orkla House Care Jordan Maleverktøy Orkla House Care, OMD
Diplom Stranda «Hverdag med en vri» IUM
Diplom Spar «Spar - Høyere salg ved smart bruk av kundedata» Carat

 

Kategori «BtoB»

Bronse Svea Finans «Topplinjefinansiering» Svea Finans, Brandlab, IUM
Diplom Glava Nytt kommunikasjonskonsept Maxus Communications