Danske Bank har kapret Ruter som ny kunde på sin mobilbetalingsapp Mobile Pay. Banken har fra før av et samarbeid med Reitangruppen som gjør at kunder kan betale på Rema 1000 med varene. Det har utløst en bollekrig mellom partene i sosiale medier.

Det begynte med et Facebook-innlegg fra Danske Bank om oppslaget i Dagens Næringsliv.

Danske Bank vs DNB: 1-0!Ifølge Dagens Næringsliv leder vi an utviklingen i mobilbetaling, og Ruter er nå med på laget!Appen #MobilePay laster du ned på www.mobilepay.no

Posted by Danske Bank Norge on 5. februar 2016

DNB hadde ikke tenkt til å la konkurrenten feire i fred og svarte på innlegget med å forsøke å sende 20 kroner til en fastelavnsbolle til Danske Bank gjennom Vipps. På Facebook skriver DNB at transaksjonen ble stoppet ettersom Danske Bank ikke har profil på Vipps.

Danske Bank snudde på flisa og svarte med å love 20 kroner til alle Mobile Pay-kunder som spurte om det i løpet av søndag kveld.

DNB har i dag forsøkt å sende oss penger slik at vi kan handle oss en bolle. Det synes vi er hyggelig, men tungvint! Vi ...

Posted by Danske Bank Norge on 7. februar 2016


Mobile Pay-sjef Knut Anders Vangen forteller at de ikke måtte tenke lenge over svaret til DNB.

- Det var et morsomt utspill fra DNB og da vi så at det var populært på vår vegg hadde vi lyst til å komme med en respons. Det er vanskelig å flytte engasjement fra en tråd til et nytt innlegg, så vi tenkte at vi bare gjøre det sånn at siden det er fastelavn, så deler vi ut 20 kroner og på den måten får engasjementet og bruken av Mobile Pay opp, sier han til Kampanje.

Innlegget har fått nær 1500 likes på Facebook, og det er omtrent like mange som har slått til på tilbudet, ifølge Vangen. Det betyr at stuntet har kostet omkring 30.000 kroner. Prisen på bollene var aldri en bekymring, sier Vangen.

- Hadde vi fått én million forespørsler, så hadde vi fått én million brukere. Vi hadde vært ok med den prislappen.

Direktør for sosiale medier i DNB, Nina Hareide-Larsen, forteller at også de rekrutterte nye kunder i går, uten å betale én krone.

- Vi synes dette var en morsom måte å skape engasjement rundt mobilbetaling og Vipps, og det var selvfølgelig ekstra gøy når våre danske konkurrenter ble med på spøken. 7240 likes og 435 kommentarer på vårt innlegg gir jo en pekepinn på at flere enn oss synes dette var festlig. I går var det 4 000 nye nordmenn som lastet ned Vipps - uten å få betalt for det, sier hun til Kampanje.

Les også: Maks effekt for Vipps