Det er ikke første gang DNB henvender seg til unge mennesker som er klare for å forlate rede og flytte fra mor og far. Tidligere har banken gitt ut boken «Skikk & Bank», latt 40-åringer får prøve seg som unge og laget realityserie om et ungdomskollektiv.

Men i dag tar leder for massekommunikasjon i Norges største bank, Aina Lemoen Lunde, det enda et skritt videre når de lanserer en helt ny YouTube-kanal som skal handle om hvordan man overlever som ung.  Startskuddet går i kveld med premiere på en helt ny reklamefilm med tv-komikeren og snart premiereklare Christine Koht i rollen som reservemamma.

Les også: Lar Koht forske på kidsa

- Hun kom om bord med engang og var med fra første stund. Hun var førstevalget vårt, sier Lemoen Lunde til Kampanje.

Det nye kommunikasjonskonseptet heter «Hvordan overleve som ung» og skal sørge for at DNB forsvarer sin posisjon som «den beste banken for unge».

- Ungdomssegementet er kjempeviktig for oss. Men skal vi være den beste banken for unge må vi bevise hele tiden. Det er ikke bare noe vi kan påstå, sier hun.

Se den nye reklamefilmen her!

 

Koht på mammaskole
Til å hjelpe seg denne gangen har DNB altså fått hjelp av Christine Koth som skal spille reservemammaen til tromsøværingen Kim Ruben som har flyttet til Oslo, men som raskt finner ut at han savner mor Rita.

Dermed sender DNB og reklamebyrået Try Koht på «mammaskole» hos Rita før hun på sedvanlig Koht-vis dukker opp hos den fraflyttede sønnen.  

- Kim Ruben har flytta fra et lite sted utenfor Tromsø og til Oslo, men som så mange andre unge som flytter hjemmefra savner han moren sin.  Det vi gjør er at vi gir ham muligheten til ikke å treffe moren, men en liksommamma i skikkelse av Christine Koht, sier DNBs faste reklamekonsulent Arne Eggen i Try Reklamebyrå.

- Hvordan var det det å holde styr på Koht?

- Hun er en fantastisk person som gir veldig mye av seg selv og mer enn mange, mange andre til sammen. Hun er en super dame som det er veldig lett å jobbe med. Hun var helt perfekt i rollen, sier Eggen.

Med seg på teamet har Eggen hatt det kreative og et av landets mestvinnende reklameteam, Egil Pay og Lars Joachim Grimstad.

- Fyrer i gang noe nytt:

Reklamekonsulent Arne Eggen i Try Reklamebyrå har i mange år jobbet tett med DNB og leder for personmarkedet i banken, Trond Bentestuen. Her hilser Bentestuen (med ryggen til) på Eggen. Bak DNBs faste AD, Egil Pay. Foto: Eivor Eriksen.

 Men den nesten 60 sekunders lange reklamefilmen med Kim Ruben, mor Rita og Christine Koht, som i disse dager går på lufta med programmat «Koht & Kidsa» på TVNorge, er ikke det største markedsføringsgrepet denne gangen. DNB lanserer samtidig den nye YouTube-kanalen «U for ung» som skal vises på den Google-eide videodelingsplattformen.

- Vi gjør en enkel dramatisering på tv, men så fyrer vi også i gang noe helt nytt når vi lanserer en YouTube.-kanal for unge som skal handle om hvordan man overlever som ung, sier han.

Bytter ut VG med YouTube
På den nye YouTube-kanalen kan brukerne se både fullversjonen av filmen med Koht og Kim Ruben samt en gjeng med ungdommer som for noen vil være kjent fra den forrige reklameaktiviteten DNB gjorde mot ung-segmentet, ungdomskollektivet som var å se i realityserien «Ung i dag». Gjengen som skal drifte YouTube-kanalen er Alvin Santos Tjernshaugen, William Robin Walter, Magnus Borka Kloster-Jensen, Emma Sæthre Jensen og Peter Olav Hjertholm. Men denne gangen er annonsørfinansiert innhold på VGTV altså byttet ut med YouTube.

- YouTube-kanalen skal vi fylle med små filmer som handler om små ting, triks og live facts som gjør det lettere å overleve som ung og nyutflyttet også skal det handle litt om økonomi da, sier Eggen.

Det er gjengen fra ungdomskollektivet i Oslo som skal står for innslagene og filmingen sammen med produksjonsbyrået Tangrystan.

- Vi har med oss en gjeng som vi kjenner godt fra kollektivet i Kirkegata og som vi ble så utrolig glad i. De skal vise alle unge hvordan man kan løse ting i hverdagen, sier Eggen.

Les også: DNB satser på reality-tv

Aina Lemoen Lunde sier hun har full tillit til beboerne i kollektivet skal stå for filmingen og velge ut innslagene og hun sier hun ikke kommer til å overvåke og sensurer hva kollektivet vil finne på av gøy.  

- Vi gjorde et litt annerledes grep da vi laget en realityserie over syv episoder på VG, men nå har vi gitt de en egen kanal der kan styre alt innholdet selv. De har god forstand er flinke til å vurdere hva som er interessant og seervennlig. De nyter stor tillit hos oss og mange av de har sin utdannelse fra Westerdals så de skjønner hva dette handler om, sier hun.

Går online:

DNB tenker vel så mye online som tradisjonell tv nå de slipper sin nye reklamekampanje som retter seg mot det yngste banksegmentet. - Du må jobbe på en ny måte i dag og være enda mer til stede hele tiden, sier lederen for DNBs massekommunikasjon, Aina Lemoen Lunde.

Bytter ut VG med YouTube
På den nye YouTube-kanalen kan brukerne se både fullversjonen av filmen med Koht og Kim Ruben samt en gjeng med ungdommer som for noen vil være kjent fra den forrige reklameaktiviteten DNB gjorde mot ung-segmentet, ungdomskollektivet som var å se i realityserien «Ung i dag». Gjengen som skal drifte YouTube-kanalen er Alvin Santos Tjernshaugen, William Robin Walter, Magnus Borka Kloster-Jensen, Emma Sæthre Jensen og Peter Olav Hjertholm. Men denne gangen er annonsørfinansiert innhold på VGTV altså byttet ut med YouTube.

- YouTube-kanalen skal vi fylle med små filmer som handler om små ting, triks og live facts som gjør det lettere å overleve som ung og nyutflyttet også skal det handle litt om økonomi da, sier Eggen.

Det er gjengen fra ungdomskollektivet i Oslo som skal står for innslagene og filmingen sammen med produksjonsbyrået Tangrystan.

- Vi har med oss en gjeng som vi kjenner godt fra kollektivet i Kirkegata og som vi ble så utrolig glad i. De skal vise alle unge hvordan man kan løse ting i hverdagen, sier Eggen.

Les også: DNB satser på reality-tv

Aina Lemoen Lunde sier hun har full tillit til beboerne i kollektivet skal stå for filmingen og velge ut innslagene og hun sier hun ikke kommer til å overvåke og sensurer hva kollektivet vil finne på av gøy.  

- Vi gjorde et litt annerledes grep da vi laget en realityserie over syv episoder på VG, men nå har vi gitt de en egen kanal der kan styre alt innholdet selv. De har god forstand er flinke til å vurdere hva som er interessant og seervennlig. De nyter stor tillit hos oss og mange av de har sin utdannelse fra Westerdals så de skjønner hva dette handler om, sier hun.

Lanserer Snapchat-kanal
At DNB nå legger mer penger og ressurser på YouTube sier hun kommer som en følge av «endringene i medievanene».

- Det handler om hvordan vi best når denne målgruppen. Vi vet vi treffer mange på tv, men med de nye medievanene så ser vi at vi treffer dem vel så mye online. Men det gjør at vi må jobbe litt annerledes enn om det skulle være en tradisjonell tv-kampanje. Nå må vi ha is i magen i forhold til å vokse. Dette må bygges over tid og er ikke kjapt inn og kjapt ut. Dette skal få lov til å leve lenge, sier hun.

Satsingen er den største DNB gjør mot «Ung»-segmentet i år og i tillegg til reklamefilmen på tv og lanseringen av YouTube-kanalen blir det filmer på kino, allianser med bloggere, sponsing, aktiviteter på Facebook og i DNBs egne kanaler.

- Det blir veldig spennende hvordan dette vil slå an så vi krysser fingrene. I dag må du jobbe på en helt ny måte og være enda mer til stede hele tiden. Utover høsten kommer vi også til å eksperimentere mer med kanalbruken og kollektivet kommer også til å lansere en kanal på Snapchat, sier Aina Lemoen Lunde.