Det pågår en tøff kamp om nordmenns betalingsvaner på mobil, og det er særlig mellom DNB og Danske Bank at duellen nå står. Da DNB så sitt snitt til å sende et sleivspark mot konkurrenten i anledning fastelavnsdagen på søndag, hadde de nok ikke forutsett svaret som kom.

«Hei Danske Bank! Vi har prøvd å vippse dere penger til en fastelavensbolle, men dere har ikke opprettet bruker ennå,» skrev DNB i en Facebook-melding.

Danske Bank svarte med å snu på flisa og tilbød alle kunder 20 kroner til å kjøpe sin egen bolle. Stuntet har resultert i rundt 1500 boller og en kostnad på 30.000 kroner for Danske Bank.

Les mer: DNB og Danske Bank i bollekrig på Facebook

Direktør for sosiale medier i DNB, Nina Hareide-Larsen, forteller at også de rekrutterte nye kunder i går, uten å betale én krone.

- Vi synes dette var en morsom måte å skape engasjement rundt mobilbetaling og Vipps, og det var selvfølgelig ekstra gøy når våre danske konkurrenter ble med på spøken. 7240 likes og 435 kommentarer på vårt innlegg gir jo en pekepinn på at flere enn oss synes dette var festlig. I går var det 4 000 nye nordmenn som lastet ned Vipps - uten å få betalt for det, sier hun til Kampanje.