Rema 1000 fremstår som sutrete, mener styreleder og partner i reklamebyrået Llowbank Arne-Inge Christophersen, etter at dagligvarekjeden i går gikk til anmeldelse av 120 av konkurrentenes søndagsåpne butikker.

- Det at Rema 1000 i dag har gått til anmeldelse av konkurrenter for ikke å overholde retningslinjer angående søndagsåpne butikker får meg til å synes at de fremstår som sutrete. Rema 1000 kan vel selv velge løsninger der de har åpne butikker på søndagene. Jeg tror ikke dette trekker i Rema 1000s favør - snarere tvert imot, sa han til Kampanje i går.

Les mer: - Rema 1000 fremstår som sutrete

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer sier til Kampanje i dag at hun mener påstanden er urimelig.

- Llowbank jobber for Norgesgruppen, så det er ikke overraskende at Arne-Inge Christophersen synes vi sutrer. Når man er kjøpt og betalt av konkurrenten forstår jeg at man har lyst til å gi oss et stikk. Vi mener våre angrep er berettiget. Hele bakgrunnen for gårsdagen er at vi ser at konkurrentene utnytter dagens regelverk og vi ønsker en avklaring på det, både fra politiet og politikerne, sier Fossum-Beyer.

- Har jobbet med Rema 1000 også
Christophersen bekrefter overfor Kampanje at Llowbank har Norgesgruppen som kunde, men avviser at hans påstand er «kjøpt og betalt». Han forteller at han selv ikke jobber direkte med dagligvarekjeden.

- Jeg hadde ikke et eneste møte med noen i Norgesgruppen i fjor, sier han til Kampanje.

Han står fast ved gårsdagens uttalelse.

- Jeg har hatt Rema 1000 som kunde i mange år også. Den verdenen er veldig liten. Det er definitivt min mening fra et faglig og personlig ståsted at de fremstår som sutrete. Det er veldig uvanlig det de har gjort i denne prosessen hvor de både slår til høyre og venstre og gjør seg bedre på vegne av sterke merkevarer.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Sutring: - Det at Rema 1000 i dag har gått til anmeldelse av konkurrenter for ikke å overholde retningslinjer angående søndagsåpne butikker får meg til å synes at de fremstår som sutrete, sa Arne-Inge Christophersen i går.

Rema: - Konkurransen har hardnet til
Christophersen viser til Rema 1000s pågående kampanje for egne merkevarer der de sammenligner hvor mye kundene kan spare sammenlignet med leverandørenes merkevarer.

Rett over nyttår gikk Rema 1000 i strupen på Kiwi og deres nye fordelsprogram Kiwi Pluss som gir kundene bonus på kjøp av frukt og grønt.

Les mer: Ny Kiwi-sjef: - Nå er det full krig

- Er du enig i at dere har startet det nye året på en aggressiv måte, Mette Fossum Beyer?

- Jeg tror det nye året og måten det har startet på er et signal om at konkurransen i dagligvarebransjen har hardnet til. Det er tro store aktører igjen og vi ser helt tydelig at våre konkurrenter er aggressive. Det begynte i høst med priskonkurransen. Det vi egentlig ser nå er resultatene av høstens priskrig som toppet seg før jul. Vi sitter ikke stille. Vi går til motangrep på konkurrentene våre, sier kommunikasjonsdirektøren.

- Dette er den nye hverdagen?

- Det har alltid vært veldig sterk konkurranse i dagligvarebransjen, helt siden lavpriskjedens inntog, for Rema 1000s del i 1979. Vi skal ha de laveste prisene uansett. Det er det v lever etter og kjemper for hver dag.

- Krevende debatt om søndagsåpent
Samtidig som dagligvarekrigen intensiveres topper Rema 1000 en liste utarbeidet av analyseselskapet YouGov over nerkevarer med mest positiv omtale. For å komme frem til resultatet har YouGov daglig intervjuet 100 representative personer om ulike merkevarer, og om de hadde hørt positiv eller negativ omtale om merkevaren.

- Spiller dere nå med egen merkevare?

- Det som er krevende i debatten om søndagsåpent er at folk oppfatter det som en debatt om for eller mot søndagsåpent. Vi kan gjerne ha stengt på søndager så lenge regelverket er rettferdig. Dette er en kamp vi må ta. Vi kjemper for våre interesser og for en rettferdig konkurranse, sier Fossum Beyer.

Hun setter lit til at kundene får med seg også de positive nyhetene.

- Folk liker Rema fordi de oppfatter at vi har et godt utvalg til de laveste prisene. Vi er en hyggelig gjeng og det snakkes mye om oss. Jeg jobber veldig mye for å få frem de gode sakene kjøpmennene våre driver med, som å sponse fotballag, hjelpe flyktninger inn i jobb og å skapes sunne matvaner hos barn. Vi får håpe at folk klarer å se at man må kjempe på mange fronter for å være med i konkurransen.