- Vi har hatt en god reise som tittelsponsor av det vi ynder å kalle Danske Bank Oslo Maraton. Vi føler vi har vært med å utvikle et i starten ungt arrangementet til den folkefesten det har blitt i dag. Men alt har sin tid og nå velger Danske Bank å fokusere på andre konsepter, sier kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen i Danske Bank til Kampanje.

Arnesen sier banken det siste året har gått gjennom hele sponsorstrategien og sponsorporteføljen noe som resulterte i at banken i dag jakter et sponsorat som «lenker oss enda sterkere til vår utfordrerposisjon».

- Vi er i ferd med å inngå en ny avtale, men det er litt for tidlig å gå i detaljer, sier han.

Danske Bank er den tredje største banken på det norske markedet etter DNB og Nordea, men har ifølge kommunikasjonssjefen «en ambisjon om å vokse mer enn markedet».  Som sponsor må nok Danske Bank imidlertid seg slått av både DNB, Nordea og Sparebank 1-alliansen.

- Hvor stort sponsorbudsjett har Danske Bank i Norge?

- Vi er en mindre bank enn det både DNB og Norda og Sparebank 1 er på sponsorsiden. Vi skal derfor jobbe smartere og ikke konkurrere på størrelse, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fortsetter med sponsing:

Stian Arnesen, kommunikasjonsdirektør i Danske Bank, sier banken tenker "fremtidsrettet" nå de er i gang med å sette opp en ny sponsoravtale.

Oslo Maraton jakter nå etter en ny hovedsponsor parallelt med at planlegging av Oslo Maraton 2016 har startet.

- Vi jobber for fullt mot Oslo Maraton høsten 2016. Påmeldingene har kommet godt i gang, noe over samme nivå som i fjor, og vi har stor tro på at vi skal befeste vår posisjon som høstens løpefest i Oslo by. For tiden har vi fokus på fornyelse av avtaler med etablerte partnere parallelt med at vi også jobber mot nye partnere, sier marked- og kommunikasjonssjef, Cathrine Stensaker, i Oslo Maraton.

Store sponsorer som G-Sport og Adidas er med videre, og blant de mindre partnerne fortsetter samtlige samarbeidet. I tillegg utvikles arbeidet mot veldedige organisasjoner som Aktiv Mot Kreft, Sykehusklovnene, Right To Play og Funkis Bislett kontinuerlig.

- Vi jobber med sponsorstrukturen vår for neste år. Vi er godt i gang, og vi er på jakt etter en hovedsponsor, sier Stensaker.