Starten på 2016 har handlet mye om Rema 1000, men ikke alt ser ut til å slå ut like positivt for dagligvaregiganten.Nå raser Rema 1000-kundene over dagligvaresjefen Ole Robert Reitans siste stunt.

Ifølge Aftenposten får Rema 1000 nå mange og svært harde reaksjoner fra kundene sine på sosiale medier etter at selskapet mandag anmeldte sine konkurrenter for å drive søndagshandel i strid med loven.

Professor i økonomi ved Norges Handelshøyskole i Bergen, Tor W. Andreassen, sier anmeldelsen fra Rema 1000 fort kan få den motsatte virkningen enn den sympatien kjeden håpet på. Han mener Rema nå fremstår som en kjede som har løpt tom for ideer å konkurrere med:

- Derfor fremstår det for meg som om et presset Rema 1000 ikke har noe annet å gripe til enn å anmelde konkurrenten. Det er nesten som en innovasjonskollaps. Kundene får det inntrykk at Rema har uttømt alle kilder til kreativitet når det gjelder å konkurrere mot Kiwi og Joker, så går de til anmeldelse. Kundene, tror jeg, vil se på dette med stakkarslige øyne, sier Andreassen til Aftenposten.

 

Les også: - Rema 1000 fremstår som sutrete

Les også:  - Kjøpt og betalt av konkurrenten