Etter å ha betalt bloggeren Sophie Elise Isachsen 30.000 kroner for en førstehjelpskampanje som gikk på lufta før jul i fjor, angrer nå Norsk Folkehjelp på bruken av superbloggeren.

- Åpenbart angrer jeg på det. Vi skulle ikke gjort det i utgangspunktet. Det var et reklamebyrå som hadde laget et kjempestort opplegg, og vi følte oss litt presset til å gjennomføre det. Det angrer jeg på, sier kommunikasjonssjef Håkon Ødegaard til NRK.

Norsk Folkehjelp brukte Sophie Elise i forbindelse med en kampanje for førstehjelp, der bloggeren ble betalt for å skrive et provoserende blogginnlegg. Kampanje provoserte mange ettersom Sophie Elise, som forrige fredag ble kåret til «Årets blogger» på Vixen  Blog Awards, la ut et «lureinnlegg» med en selfie av en livløs mann.

Les også: Forbrukerombudet kritisk etter blogger-stunt

I et intervju med NRK Kulturnytt fredag setter BI-lektor Cecilie både bloggeren og byrået på skolebenken.

- Det viser at kunnskapsnivået er lavt både ute i organisasjoner, i byråer og blant bloggere selv og kunnskapsnivået er lavt knyttet til at man må igangsette aktiviteter som er i tråd med det som er lov, sier høyskolelektor ved BI, Cecilie Staude, til NRK Kulturnytt.

Markedsføringsloven er tydelig på at skult reklame er forbudt og at all «markedsføring skal utformes og presenteres slik at den tydelig framstår som markedsføring».

Det reklamebyrået Ko & Co som var reklamebyrået og daglig leder Nina Marie Hølke sier de gikk flere runder med den ideelle organisasjonen og at kampanjen var godt forankret.

Hølke har også tidligere skrevet om bakgrunnen for kampanjen på Kampanje.com.

Les også: - Norges tøffeste og modigste blogger

Lurte leserne:

Sophie Elise la ut dette bildet av en livløs mann og provoserte mange med sitt innlegg som senere viste seg å være kjøpt og betalt av Norsk Folkehjelp. Her bildet hentet fra bloggen til Sophie Elise.