Det er kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 som sier dette til Kampanje etter å ha lest om Coops nye markedsføringsplaner, der innholdsmarkedsføring står helt sentralt.

I fjor, før Ica-butikkene i Norge ble kjøpt opp av Coop, gikk Ica høyt ut og flagget at de hadde store planer om å bygge opp et eget mediehus som blant annet skulle satse på innholdsmarkedsføring. I ettermiddag melder Kampanje at Coop viderefører satsingen på innholdsmarkedsføring. Når Coop har planlagt mediemiksen for 2016, er det helt klart at content marketing er med som et viktig «kakebit».

Les mer: Coop: - Skal ikke gå i Rema-fellen

Samtidig forteller Coop at de har fulgt med på striden rundt Rema 1000 sitt samarbeid med VG.

- Vi ser jo blant annet på nye kanaler, og registrerte at VG ble klaget inn på PFU for sitt Rema-samarbeid - og tapte. Så her må vi tenke smart og kanskje utradisjonelt, uten å gå i samme fellen, sa kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop Norge til Kampanje.

Les mer: - Dette er farlig for journalistikken

- Norske mediehus slåss mot Google og Facebook
Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 svarer på uttalelsene fra rivalen med følgende syrlige hilsen:

- Vi ønsker Coop og tidligere ICA-direktør Bjørn Takle Friis lykke til når de nå har tenkt å fortsette med Icas tidligere markedsføringsstrategi, et selskap som til slutt måtte trekke seg ut av Norge, sier hun til Kampanje.

Rema 1000 velger en helt annen strategi:

- I dag slåss norske mediehus om annonsekronene mot internasjonale selskaper som Google og Facebook, og vi i Rema 1000 har ingen problemer med å være «first mover» på satsinger som kan føre til at norske mediehus får en bærekraftig inntektsmodell, sier hun.