Flere mediehus presenterte sine ambisøse planer og tanker rundt satsingen på innholdsmarkedsføring på «Content marketing-dagen», som Kampanje arrangerte i går. Det VG, Nettavisen, Dagbladet og det nye mediehuset Filter Media.

En av trendene det ble snakket entusiastisk om er deling  av såkalt «native ads» i sosiale medier, som flere tror vil øke kraftig i omfang framover.  Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør for forretningsutvikling og innovasjon i Nettavisen, sier det slik:

- Deling av «native ads» i sosiale medier, som Instragram, Snapchat og Facebook, vil bli stort i 2016 og 2017. Vi ser det allerede, men det vil komme mye mer. Dette vil være kommersielt innhold som kun deles der og ikke er innom nettavisens egne kanaler, men som kanskje er produsert i samarbeid med nettavisene og delt på medienes egne sider i sosiale medier, sier Nisja-Wilhelmsen.

Mer om dette og mediehusenes satsinger kan du se og høre i videointervjuene.

 Se videointervju med Pål Nisja-Wilhelmsen i Nettavisen:


Se videointervju med Jonas Brynildsrud i VG Partnerstudio:


Se videointervju med Jørgen Sørlie i Dagbladet/Aller Media:

 

Se intervju med Even Aas-Eng i Filter Media: