En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at 38 prosent i aldersgruppen 13-15 drikker energidrikke ukentlig eller oftere. Ti prosent av ungdommer mellom 13-18 drikker det tre til seks ganger i uka. Forbrukerrådet advarer mot å markedsføre usunne mat- og drikkevarer til personer under 18 år. Gustein Instefjord, fagdirektør for produktsikkerhet, mat og handel hos Forbrukerrådet, mener markedsføringen av energidrikke i stor grad treffer også de under 16 år. Det skriver VG i dag. 

- Energidrikker er svært usunne produkter som inneholder store mengder sukker i tillegg til koffein og andre stimulerende stoffer. Koffein kan gi søvnproblemer og konsentrasjonsvansker og er ikke anbefalt for barn og unge som er i en sårbar vekstfase. At så store mengder energidrikk blir konsumert av barn og unge er derfor svært bekymringsfullt, sier Instefjord til VG,

Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, stiller seg skeptisk til 18-års gense.

– Det er veldig høyt og det er ingen vitenskapelige holdepunkter for at dette er noen fornuftig aldersgrense, sier han og viser til Vitenskapskomiteen for mattrygghet som har sett på innholdet i energidrikker.