Da Storebrand tidligere i år vant prisen «Årets Markedsfører», var det mye på grunn den store jobben de gjorde for å reposisjonere selskapet, samt styrke seg i personmarkedet.

Storebrand har historisk hatt en sterk posisjon som tilbyder av pensjon for bedrifter. For privatpersonene derimot, var selskapet mest kjent som tilbyder av forsikring. Løsningen ble altså en reposisjonering av selskapet og en helt ny kommunikasjonsstrategi der et av de sentrale elementene var kommunikasjonskonseptet «Skal bare» og filmene med samme navn. For en endret markedssituasjon tvang frem reposisjoneringen.

- Det har skjedd en endring ved at pensjon har blitt et større individansvar. Det gir oss en mulighet. I tillegg viste kundeinnsikten vår at vi ikke var posisjonert for hele den veksten vi ønsket å ta, uttalte daværende markedsdirektør Jostein Dalland i Storebrand til Kampanje da de vant i mars i år.

- Handler om mer enn effekt
Nå er det Kathinka Koch Sommerseth som er markedsdirektør og hun kan fortelle til Kampanje at prisen har blitt brukt både internt og eksternt.

- Prisen har betydd noe og spesielt internt har det vært en stor grad av stolthet. Dette handler jo om mer enn bare effekt av en reklamekampanje, det handler om systematisk arbeid over tid, samt en bredde i tilnærmingen, sier Sommerseth.

Men spesielt på ett område har de aktivt brukt utmerkelsen;

- Vi merker at prisen har en betydning i rekrutteringsarbeidet. Her har vi brukt det aktivt. Og spesielt i forhold til markedsavdelingen har dette vært løftet frem som spennende og attraktivt for jobbsøkere. Kandidater har lagt merke til det og vi har brukt det i stillingsannonser for å vise at vi har en fremtidsrettet markedsavdeling, sier Sommerseth.

I markedsføringen av Storebrand, derimot, er ikke utmerkelsen brukt i noen særlig grad, ifølge Sommerseth.

- Våre kunder skal ikke velge oss fordi vi er «Årets Markedsfører», men fordi de har tro på oss og de produktene vi tilbyr. Hele reposisjoneringen har ført til at kundene i større grad har valgt oss, og det er vi stolte av, sier hun.

- Er slike priser viktige eller ubetydelige støvsamlere?

- For oss har det spilt en stor rolle, spesielt internt. Dette har vært spennende. Jostein  Dalland og jeg har vært rundt og snakket om både prisen og om Storebrands arbeid med markedsføring, og vi har opplevd stor interesse rundt hvordan vi har systematisert erfaringene våre.

Les også: Storebrand er Årets Markedsfører

Les også: Storebrand måtte endre reklamen

Jakten på «Årets Markedsfører 2015» er allerede i gang og fristen for å sende inn bidrag er satt til 1. februar neste år, og her kan du lese mer om prisen samt sende inn case.

Prisen skal deles ut på Norwegian Marketing Summit 17. mars neste år.

Årets jury består av; juryleder Lene Bjørck fra OMG/ MFO, faglig ansvarlig Even Johan Lanseng fra  Institutt for Markedsføring, BI, daglig leder Anna Andrea Hvinden i MFO/Markedsforbundet, markedsdirektør Kathinka K. Sommerseth fra Storebrand (fjorårets vinner), byråleder Aris Theophilakis fra Futatsu Industries, adm. dir Hans-Petter Nygård-Hansen i KommFrem, byråleder Linda Kling fra McCann Oslo og journalist Hilde Nyman fra Kampanje. Jurykoordinator er Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl fra KLP/MFO.

Skal finn ny vinner:

Tradisjonen skal vinneren av Årets Markedsfører sitte i neste års jury. Dermed blir markedsdirektør i Storebrand Kathinka K. Sommerseth med å lete etter neste års vinner av markedsføringsprisen Kampanje deler ut i samarbeid med Markedsforbundet.