I ukas Kampanjecast spår Eirik Normann Hansen, markedsdirektør i Creuna, og Petter Gulli, kreativ leder i DDB, hva som blir markedsføringstrendene neste år.

Denne uka har vi også vært på INMA-konferansen 8 Minutes der Janne Brenda Lysø i T/A Pol, Børge Sandengen i Day Two og Jostein Magnussen i Netlife Research kom med sine ønsker og spådommer for 2016.

Alle Kampanjes podcaster kan du abonnere på og høre i iTunes og Acast. Sendingene produseres av Rubicon.

Eirik Norman Hansen mener bransjen bør snakke mindre om «buzz» og mer om relevans i 2016.

- Vi lover at vi skal tenke på forbrukerne der ute, som vi lager ting for, og så lever vi ikke opp til løftet. Det vi egentlig burde gjøre er å ta dette på alvor og lage ting folk faktisk vil ha, sier Norman Hansen.

- Vi er den uinviterte gjesten som tramper inn i stua til folk når de egentlig driver med noe annet, da bør vi ha noe forbanna interessant eller nyttig å komme med. Om vi ikke har det er vi døde. Da hjelper det ikke om vi har masse visninger eller har nådd målgruppen, sier Gulli.

Han utdyper:

- Det har kommet noen nye valutaer som er tullevalutaer. Om du har 10 millioner visninger og mesteparten av det er kjøpt trafikk så har det ikke så mye å si. Det som er greia er: Solgte du mer? Var det flere som likte merkevaren din? Hvis målet med kampanjen er at flere skal ta toget, for eksempel, bør flere ta toget, sier Gulli.

Hør hele episoden av Kampanjecast her:

Hør også forrige ukes episode her: