Den dobbelte verdensmesteren i sjakk, Magnus Carslen, har fått en av hovedrollene i den nye reklamefilmen til Porsche. Det er den største internasjonale reklamefilmsatsningen til det tyske bilmerket noensinne.  

Reklamefilmen er en lanseringsfilm for Porsche 911 og har fire hovedpersoner. Foruten Carlsen dukker både Maria Sharapova og Muhammad Ali oppp i filmen som rett og slett heter «Compete» og som handler om det å motivere seg selv til å bli bedre.

Se filmen her.

Konseptet går ut på at alle de store idrettsstjernene skal konkurrere mot seg selv. Carlsen spiller sjakk, Sharapova tennis og Ali bokser mot seg selv i filmen som har fått navnet «Compete».  Den siste hovedrollen har Porsche selv som kjører på en bane mot seg selv.

- Verdens beste sjakkspiller må ha fokus på å bli en endra bedre utgave av seg selv, veldig parallelt med utfordringen Porsches ingeniører har når de skal utvikle en ny 911. Analogien fungerer godt, og det er fantastisk at Porsche sentralt har valgt å bruke Carlsen, sier Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge.

Han kaller sjakkverdensmesteren «en god merkevareambassadør».

- Han er en kul fyr, og representerer på samme måte som Porsche det aller ypperste innen det han driver med, sier Scheel.

Filmen er produsert på oppdrag av Porsches amerikanske datterselskap, og blir publisert på digitale flater samt tv og kino verden over. I Norge vil filmen kun bli vist på web og i sosiale medier.

- Jeg er stolt av at Porsche, som er et av verdens mest prestisjefylte bilmerker, velger å bruke Magnus i markedsføringen av deres nye 911. Porsche 911 er et ikon og jeg synes filmen er helt suveren, sier Magnus Carlsens manager Espen Agdestein.

Dermed dukker Carlsen opp i enda en reklamekampanje. Tidligere denne uken kunne Kampanje fortelle Magnus Carlsen også figurerer i de nye reklamefilmene til Altibox.

Les også: Superblogger må slåss for livet i ny Altibox-reklame