Rema 1000-merkevaren har blitt misbrukt i gavekortsvindel. Useriøse aktører sender ut epost med løfte om gavekort av stor verdi, forteller kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000.

- Dessverre er det useriøse aktører som ulovlig benytter seg av merkevaren Rema 1000, hvor det gjerne lokkes med ulike gaver hos oss. Også en av våre epostadresser, presse@rema.no har blitt misbrukt til dette fra en ekstern part, sier Amalie Knudsen, kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000.

E-posten som er blitt sendt ut ser slik ut:

Via mail blir mottakeren oppfordret til å ringe et telefonnummeret for å delta i en fiktiv konkurranse. Om man deltar i spørreundersøkelsen, fører til at man betaler store summer på sin telefonregning.

Rema 1000 opplyser at de tidligere har fått stengt både domener og telefonnummer til bakmenn, men opplever at disse stadig oppretter nye kanaler.

- Disse mailene har ikke blitt sendt ut fra vår server, så vi har ikke oversikt over akkurat hvor mange det er men it-avdelingen jobber med dette. Det Rema 1000 jobber med er å få stoppet bakmennene. Dette er bakmenn vi har agert mot flere ganger tidligere i år, sier Knudsen.

Hun utdyper:

- Det er tydelig at de har innsikt i Norge. Vi gjør vårt beste for å håndtere dette hele tiden. Det å få stengt et telefonnummer tar for oss tar veldig lang tid, men for de som driver med dette tar det kort tid å opprette et nytt. 

- Er det et stort probem for dere, at folk misbruker merkevaren?

- Det er ikke ønskelig at noen misbruker vår merkevare, spesielt ikke for å lure andre mennesker. Store, norske merkevarer utnyttes jevnlig til svindel, og vi velger nå å opplyse om det offentlig slik at folk er bevisste.

- Har dere fått mye klager fra publikum?

- Nei, ikke på denne, men vi opplever at forbrukere melder ifra. Vår anbefaling er å ikke besvare denne type henvendelser uavhengig av om de kommer via mail, nettannonser, Facebook eller andre sosiale medier.