Det er ni kategorier i Sponsor- og Eventprisen; Årets Idrettsponsor, Årets Kultursponsor, Årets Samfunnsengasjement, Årets Sponsorobjekt, Årets Sponsorkampanje, Årets Innovasjon, Årets Eksterne Event, Årets Interne Event og Årets Perle.

- Det som har slått juryen i denne prosessen er at det utføres usedvanlig godt spons- og eventarbeide rundt om i det ganske land. Dette året har det kommet inn helt nye søkere, små og store, som i tillegg har en større geografisk spredning enn tidligere, sier juryleder Linnéa Svensson i en melding.

I kategorien Årets Idrettsponsor er følgende nominert: SpareBank1 Nord-Norge, DNB, Gjensidige og Tine. Det er fem nominerte til Årets Kultursponsor; DNB for Øyafestivalen-sponsoratet, Lundin Norway for Astrup Fearnley, Obos for Månefestivalen, Lyse for Rogaland Teater og KLP for TV 2s «Hver gang vi møtes».

I kategorien Årets Sponsorobjekt er følgende nominert; Øyafestivalen, Norges Røde Kors, Peer Gynt as, Arctic Race of Norway og Den Norske Opera & Ballett.

I klassen for Årets Samfunnsengasjement er de fem nominerte; Møllergruppen for sitt Mentorprosjekt i samarbeid med Røde Kors, Rema 1000 for Pøbelprosjektet, Fursetgruppen som ga bort Julebordet, Norwegian som fylte et fly - med Unicef for bistand til Syria og Aspelin Ramm for midlertidig overnatting i Pilestredet 77 i samarbeid med Røde Kors.

- Sosiokategorien viser tydelig at målrettet kommersielt sponsorsamarbeid kan dokumentere positive bidrag til samfunnet, sier Svensson.

Les også: Rekordmange sponsorer kjemper om priser

Event har fått to kategorier, en for intern og en for ekstern. Totalt er det ni nominerte.

I kategorien Årets Interne Event er følgende nominert: Norges Røde Kors for sitt 150-års jubileum, Just Cruzin’ Production og Atea for sistnevntes it-konferanse, Playroom for merkevareskifte Statoil Fuel Retail til Circle K og Nordic Choice Hotels for sin Vinterkonferanse.

I den eksterne eventkategorien er Starcom nominert for Viking Challenge, Just Cruzin’ Production/Brystkreftforeningen/Kreftforeningen for sin rosa lunsj, DNB og Playroom for studentkvelder, Holmenkollen Skifestival i seg selv og det samme for Arctic Race of Norway.

I kategorien for Årets Innovasjon er det fire nominerte; Starcom for prøvekjøring med Mercedes, Aftenposten for A-magasinet live, NSB sammen med reklamebyrået Pol og Inspiration Event Communication for sine tematog og Nordic Arena Oslo, 7-Eleven og Radio Norge for Turtle vask.

Det er flere kjente og store aktører i Årets Sponsorkampanje. Rema 1000 og Miniøya for «Bli en indianer», DNB for lansering av Vipps, Gjensidige for Minihåndballjentene, SPAR og Eurospar for Skiguttas favoritter og Craft Norge for hanskelansering med Marit Bjørgen.

Årets Perle er kategorien som spesifikt skal favne det litt ekstra spesielle, men like fullt effektive. Her er det fem nominerte: Norges Røde Kors og Aspelin Ramm for Pilestredet 77, Miniøya for sin festival for barn, SpareBank 1 Nord-Norge og Arctic Race of Norway,Ezinne Athletics for å få flere jenter til å drive idrett og NSB sammen med reklamebyrået Pol og Inspiration Event Communication for tematogene.

- Det er jevnt i toppen i Årets Perle. Spesielt hyggelig er det å kunne nominere kandidater med så stor bredde i sitt virke og nedslagsfelt. Her er det velutviklet innhold på mange plan, sier Svensson.

I juryen sitter Linnéa Svensson (Greener Events), Ann-Kristin Kreutz (Universal Music Group), Philip Nordahl (Volvo Car Norway), Emilie Nordskar (Skiforeningen), Rune Bjerke (Markedshøyskolen i Oslo) og Juliet Balgobin (Balgobin Consulting).

Det er Sponsor- og Eventforeningen i Norge som står for utdeling av disse prisene. Den 19. januar blir vinnerne av årets priser kjent.