For 16 gang skal en jury finne den bedrift eller organisasjon som hadde den aller beste markedsføringen i året som gikk. Det er Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO), Kampanje, Markedsforbundet og Handelshøyskolen BI som sammen står bak prisen.

En nykommer i juryen er byråleder Linda Kling i McCann. Hun gleder seg til å ta et dypdykk ned i markedsføringscaser og en faglig diskusjon rundt bordet.

- Jeg håper selvsagt på litt temperatur, og at vi ikke er klart enige om alt.  Juryarbeid skal være krevende, men også lærerikt. Sammensetning av årets jury byr på mangfold, som vil bidra til å løfte diskusjonene, sier hun til Kampanje.

- Er det noe du er spesielt opptatt av og kommer til å vektlegge?

- Det jeg vil se etter, er tydelig definerte mål man har hatt i starten, og klar strategi på hvordan man har nådd disse målene. Så har jeg jo en kjærlighet for bruk av utradisjonelle virkemidler, og heier på de som tør å utfordre. For eksempel om man har tatt ut en kampanje, produktinnovasjon eller god bruk av medier. Så jeg oppfordrer alle bedrifter og organisasjoner som har utfordret og hvor dette har bidratt med gode resultater, til å søke, sier Kling.

Ønsker bredde
Årets jury ledes av seniorrådgiver Lene Bjørck i OMG, som også er nestleder i Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO). Hun forteller at hun håper store og små bedrifter og organisasjoner og ønsker seg en bredde blant de innsendte bidragene.

- Det hadde vært fint å se en viss bredde blant deltakerne, at vi også får flere små og mellomstore bedrifter til å sende inn bidrag. Det finnes mange forskjellige tilnærminger for å skape effekt, og det finnes helt sikkert gode markedsføringscase også blant mindre selskaper, sier hun, og oppfordrer både ikke-kommersielle virksomheter og bedrifter basert utenfor hovedstaden om å søke, sier Bjørck.

- Hvorfor skal bedrifter delta i denne konkurransen?

- Dette er på mange måter Norgesmesterskap i markedsføring, prisen representerer et holistisk perspektiv på tilnærming og strategi. Prisen er en anerkjennelse til flinke markedsførere og skal understreke viktigheten av deres rolle som bidragsyter til virksomhetens suksess, sier Bjørck.

Jurymedlem Linda Kling i McCann tror priser som dette kan være viktig fordi det kan hjelpe bedrifter til å løfte blikket litt.

- I en tid hvor det er snakk om mye bransjeglidning, hvor det er litt kjeklig mellom bransjedisipliner, blir markedsføringsprisen viktig fordi den løfter blikket og tar det helhetlige perspektivet på alt vi driver med.

- Savnet tydelig profil
I år har Årets Markedsfører-logoen blitt pusset opp og prisen har fått en egen visuell identitet, kan daglig leder Anna Hvinden i MFO fortelle.

- Kåringen har blitt en viktig del av samarbeidet mellom MFO, Markedsforbundet, Kampanje og BI, men den har savnet en tydelig visuell profil. Derfor knyttet vi Lab3 opp mot prosjektet. Vi er veldig fornøyd med resultatet. Logoen er et tiltak som skal løfte prisen ytterlige og vi håper det bidrar til å etablere den som en enda sterkere merkevare som vinneren også kan pryde sine kampanjer med i fremtiden, sier hun til Kampanje.

Fristen for å sende inn bidrag er satt til 1. februar neste år, og her kan du lese mer om prisen samt sende inn case. Prisen skal deles ut på Norwegian Marketing Summit 17. mars neste år.

Årets jury består av; juryleder Lene Bjørck fra OMG/ MFO, faglig ansvarlig Even Johan Lanseng fra  Institutt for Markedsføring, BI, daglig leder Anna Andrea Hvinden i MFO/Markedsforbundet, markedsdirektør Kathinka K. Sommerseth fra Storebrand (fjorårets vinner), byråleder Aris Theophilakis fra Futatsu Industries, adm. dir Hans-Petter Nygård-Hansen i KommFrem, byråleder Linda Kling fra McCann Oslo og journalist Hilde Nyman fra Kampanje. Jurykoordinator er Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl fra KLP/MFO.

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje er med-arrangør av Norwegian Marketing Summit og sitter i juryen.