Alaistar Cotterill, kreativ leder for Instagram i Europa, mener 2015 er året man gikk fra å ha en praktikant i hjørnet som tok seg av sosiale medier, til å bli året klienter og byråer virkelig investerte i å bygge opp merkevaren på en målbar måte gjennom en massiv satsing på sosiale medier.

- I en verden der alt er tilgjengelig hele tiden, har det blitt vanskelig å finne ting som er relevante. Mobile enheter gjør at vi hele tiden kan oppleve en stadig økende masse av innhold når og hvor som helst. Dette forandrer folks forventninger, brukerne verdsetter innhold som er relevant, sier han til Kampanje.

I slutten av september ble det mulig for alle norske bedrifter å betale for annonsering gjennom Instagram. Flere norske selskaper var tidlig ute med å teste plattformen.

Les mer her: (krever innlogging) Nå kan alle markedsføre seg på Instagram

Les mer her: Her er Norges første Instagram-annonsører

Kampanje har tidligere skrevet at mange ikke er fornøyd med annonsene som dukket opp i tjenesten som har vært reklamefri i over fire år. 

Les mer herBrukerne raser mot Instagram-reklame 

Ifølge Cotterill er det flere utenlandske annonsører som har knekt koden og levert reklame som ikke er til besvær for forbrukeren.

– I år har vi sett at merkevarer har testet, lært og avgrenset sin tilnærming til å skape innhold som er utformet med Instagram i tankene. Merkene har også samarbeidet med dyktige innholds-skapere som vet hvordan man skal utvikle kreative løsninger for plattformen.

Alaistar Cotterill, kreativ leder for Instagram i Europa, presenterer sine annonsefavoritter på Instagram. 

- Det er ingen merkevarer som har løst det helt hundre prosent, men vi har i 2015 sett mange nye og kreative løsninger. Som eksempel kan jeg trekke frem MTVs EMAs, som brukte Instagrams nye videoformat Boomerang, for å nå og engasjere nytt publikum. De klarte å posisjonere seg som «early-adapters» av ny teknologi.

Cotterill trekker frem disse som mest kreative på Instagram i 2015: 

- Burberry har laget en portettvideo som speiler hvordan folk holder mobiltelefonen i hånda og bruker tommelen til å scrolle opp og ned i feeden. 

- Zign var en av de første som eksperimenterte med Instagrams mikrovideoformat, og har klart å lage blikkfangende videoer. 

- Gucci har jobbet med å etablere up-and-coming kunstnere som har laget engasjerende kunstverk. 

- Malibu har hatt et års langt samarbeid med kunstneren @mattcrump som har dyttet merkevaren i en ny og kreativ retning som føles helt hjemme på Instagram.