Navn: Henning Tunsli

Alder: 47  

Stilling: CEO i Penetrace

Aktuell: Utnevnt til jurygeneral for Max Marketing Mix 2016.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Jeg spiser aldri julemat før julaften, så det vil nok bli krise om det ikke blir juleribbe med attåt sammen med Løyten Aquavit og norsk øl... 

- Hvorfor er MMM en viktig pris i vrimmelen av reklame- og markedsføringspriser?

 - Max Marketing Mix er prisen som får frem de beste casene vi har på dette området. Mens alle har fokus på «big data» nå, har DM-bransjen holdt på med dette siden 70-tallet. Det var kanskje bare kilobyte med data den gang og ikke terrabyte, men de har lengre erfaring enn de fleste med målrettet og relevant kommunikasjon. Her er det utrolig mye inspirasjon å hente for både annonsører, byråer og mediene fremover.

- Hvis du skal oppsummere medie- og kommunikasjonsåret 2015 med et ord eller en setning, hva sier du da?

- Mens byråene krangler om definisjoner og nye buzzwords, bygger annonsørene kompetanse og tar i bruk teknologi raskere enn både byråene og mediehusene. Dette muliggjør en mer direkte relasjon med mediehusene og de kommer tettere på innsikten rundt hva som virker og ikke virker. De blir mer spesialiserte og målrettet i sitt kjøp hos byråer og mediehus. Det er en megautfordring for både mediene og byråene de neste to-tre årene.

- Hvem har fått for mye og hvem har fått lite taletid på Kampanje.com i år?

- Jeg synes faktisk at Kampanje.com har fått et bredere og mer variert innhold i år. Likevel synes jeg at mediene får litt mye plass i et år der teknologien toger inn i en konservativ bransje som elsker å gjøre det samme som i fjor. Derfor synes jeg selvfølgelig at «marketing automation» og «marketing analytics» er områder som må belyses bedre i 2016.   

- Hvem skal få prisen «beste PR-stunt» og «verste PR-stunt» i 2015?

- Hvis vi snakker om personer, så er det vanskelig å imponere meg, men Anita Krohn Traaseth er en av landets beste på å bygge sin profil og ikke minst inspirere andre kvinner og menn til å gjøre det samme. Jeg skulle ønsket meg flere offensive mennesker som henne i mediebildet. Særlig kvinner. Det er gøy å se. Verstingliste har jeg ikke. De velger jeg ikke å se...

- Bør staten finansiere nyhetsproduksjonen til TV 2?

- Nei. Jeg er tilhenger av at innhold skal være så bra at abonnentene vil betale og reklamevinduene er så attraktive at annonsørene gladelig betaler for eksponering.

- Vil noen av de største papiravisene og ukebladene legges ned i 2016?

- I den grad det vil skje, er det fordi de ikke klarer endringen til digitale flater raskt nok og de ikke evner å ta betalt for et attraktivt innhold. Jeg trodde aldri jeg skulle bli VG-kunde, men ble det når VG+ kom på markedet. Men svært mange magasiner henger lysår etter egne kunder og får bare skylde på seg selv når de publiserer statiske PDF versjoner av innholdet.

- Hva er ditt forhold til adblocks?

- Jeg er ikke glad i reklame, men den er ikke på, fordi jeg forstår at uten reklame visner det redaksjonelle produktet. Det er ikke så vanskelig å se den sammenhengen. Flere burde tenke litt over det.

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer?

- I dag er det Jan Grønbech i Google, Rune Paulseth i Facebook og Per Håkon Fasting i Schibsted. Om det er helt fortjent, er jeg litt usikker på, men mentalt sett er de nok de nok de tre viktigste personene i Norge.

- Hva bør være mediebransjens nyttårsforsett i 2016?

- Kanseller festene, vinen og lunsjene i 2016! Slutt å undervurdere effektdokumentasjonens evne til å inspirere annonsører til å investere ditt medieprodukt! Det hjelper ikke å spy ut effektmålinger til døve ører uten å verdiøke den med økonomiske og merkestrategiske briller. Hadde jeg jobbet i et mediehus, hadde jeg satt dette øverst på listen av nyttårsforsetter, fordi det vil bidra mest til å øke reklameinntektene.