Anthon B Nilsen, som eier Westerdals Oslo ACT, har besluttet å tilbakeføre kjøpssummen for høyskolene NISS og Westerdals i sin helhet. Det skriver skolen i en pressemelding i dag. 20 millioner pluss renter blir tilbakeført og lånet på 85 millioner nullstilles.

Det skjer en drøy uke etter at Dagens Næringsliv omtalte hvordan Anthon B Nilsen omgikk forbudet mot å betale utbytte på statsstøttede privatskoler ved å slå sammen skolene NISS, Westerdals og NITH og i prosessen overføre 105 millioner kroner fra skolene til morseslskapet.

Les også: Trakk seg fra talentdag

- Eierne av Anthon B Nilsen er dypt bekymret over den uroen som er skapt rundt selskapet blant studenter og ansatte på Westerdals Oslo ACT. Bakgrunnen er det bildet som er skapt i mediene av at eierne av skolen på uberettiget vis har tatt kapital ut av den sammenslåtte høyskolen Westerdals Oslo ACT. Selskapet har derfor besluttet å rydde enhver tvil av veien om Westerdals finansielle grunnlag og handlingsrom ved å eliminere kapitaleffekten fra sammenslåingen av tre skoler, skriver de i meldingen.