Sophie Elise Isachsen (20) tok selfie foran en mann som angivelig hadde fått hjertestans foran henne på gata og la den ut på sin blogg på Nettavisen lørdag. Noen timer senere skrev hun et innlegg om at det var et stunt for Norsk Folkehjelp. I selfien, med teksten «Jeg så en mann med hjertestans», skrev hun at hun at hun tror førstehjelp er en «oppskrytt greie», og at hun derfor ikke gjorde annet enn å se på.  Videre sa hun at hun ikke skjønte poenget med at folk lærte seg førstehjelp. Det skapte sterke reaksjoner i sosiale medier.

Det første innlegget var imidlertid ikke merket som reklame, og opplyste ikke at bloggeren hadde fått betalt 30 000 kroner for å være med på kampanjen, skriver Dagbladet.

Norsk folkehjelp sier til Dagbladet at Sophie Elise bare hadde fått betalt for det andre innlegget, ikke «lureinnlegget».
 
- Hvordan man velger å betale et samarbeidsforhold, hver gang eller til slutt, har ingenting å si. Det er ingen unnskyldning å bare betale for det siste innlegget i en kampanje, generelt sett. Man kommer ikke unna noen regler av den grunn, sier leder i Forbrukerombudet Gry Nergård til Dagbladet.

Sophie Elise forteller at hun trodde kampanjen var godkjent.

- Jeg fikk beskjed om at dette er godkjent av Forbrukerombudet, sier bloggeren til Dagbladet.