Tilsynet tviler på om det kan gå rettens vei for å stanse reklamen, skriver Klassekampen.

I fjor sendte tilsynet brev til åtte norske kjendiser for å gjøre dem oppmerksom på at det er ulovlig å reklamere for pengespill som ikke har lisens i Norge. Ett år senere fortsetter de såkalte ambassadørene sin virksomhet, tross tilsynets trusler om å «reagere direkte mot disse dersom den ulovlige markedsføringen og formidlingen av pengespill som disse driver ikke opphører», skriver Klassekampen.

Kjendisene benytter seg av samme forklaring – og begrensninger i loven – som flere tv-kanaler: De sender ikke reklamen fra Norge, og loven gjelder bare i Norge.

– Det er fullt lovlig for oss å reklamere på tv-kanaler og blogger som befinner seg i land hvor vi har lisens. Internett lar seg som kjent ikke stoppe av landegrenser, påpeker PR-sjef Mikael Mellqvist i Betsson Group. Han understreker at alle selskapets ambassadører følger loven.

Lotteritilsynets direktør, Atle Hamar, er ikke uventet uenig i Mellqvists argumentasjon. Nylig ble en rytter pålagt å fjerne reklame fra sin norske bil, men det er ikke like lett å stoppe spillomtale på nettet, innrømmer Hamar.