Fredag gjør James Bond sin entré i norske kinosaler for 24. gang. Det er fjerde gang rollen tolkes av Daniel Craig, men flere av ingrediensene publikum forventer å finne i en Bond-film har vært til stede mye lengre enn det. Blant dem er merkevarene agenten omgir seg med. Klokkemerket Omega har hatt produktplasseringer i Bond-filmene de siste 20 årene. Årets film Spectre er intet unntak.

- Forholdet mellom Omega og Bond er et forhold som kom veldig naturlig, det var ikke noe vi forventet eller presset på for å få til. Men nå, 20 år etter at vi først startet samarbeidet, tror jeg det sier mye om merket vårt, og det setter oss i en posisjon som gjør at vi kan kommunisere til kunder på en spennende måte, sier Omega-president Stephen Urquhart til Kampanje.

- Det er viktig for oss å bli assosiert med noen av de mest ikoniske stjernene på film. Det er vanligvis skuespillere eller skuespillerinner som er en merkevares ansikt utad, men siden Bond er en karakter gir det oss muligheten til å samarbeide med ulike skuespillere.

Artikkelen fortsetter etter bildet:

Har blitt en del av merkevaren: Omega-sjef Stephen Urquhart mener Bond-samarbeidet er viktig for klokkemerket. Foto: Omega 

- Hvor mye betyr det for Omega å bli assosiert med James Bond-filmene?

- Hvis du ser på James Bond som en karakter så betyr det mye å bli assosiert med han. Han er en mann som krever det beste, setter pris på stil og er avhengig av god kvalitet. Dette gjenspeiles i alt fra bilen han kjører til dressen han har på seg. Det at han velger et Omega-ur bekrefter omdømmet til produktet vårt.

Han legger til:

- Men la oss ikke ta det for seriøst, fremfor alt er dette veldig underholdende filmer som gjør at Omega-produktene kan markedsføres på en kul måte.

- Øker salget rundt premierer
Urquart forteller at klokkesalgene øker før og like etter lanseringen av nye Bond-filmer.

- Tradisjonelt sett øker salgene rundt nye premierer. Det er mange klokkeentusiaster som venter på limited edition-modellene, så vel som folk er interessert i klokkene som brukes av karakterene i filmene. Vi når en ny kundegruppe gjennom produktplassering i filmene, så det pleier å være en økning i interessen for James Bond-klokkene på denne tiden. Vi gjør i tillegg en del promotering av produktene i tiden før premiereer, så dette hjelper naturlig nok på.

- Har Omega noe påvirkning på produktplasseringen I Bond-filmene?

- Interessant spørsmål, men vi har generelt ikke noe påvirkning på hvordan en klokke blir brukt. Vi får ikke være med å bestemme plasseringen. Det er vanligvis en like stor overraskelse for oss som for seerne hvor produktene dukker opp. Men, i Spectre så hadde Daniel Craig og produsentene en ide om hvordan klokken skulle vises, så vi hjalp dem med å bringe ideen til live.

- Det er bare en myte at Omega har påvirkning på hvordan manus eller scener skal utformes i James Bond-filmene.

Heineken-kampanje ulovlig i Norge
Heineken har samarbeidet med Bond-konsernet i 17 år, og har i høst lansert en kampanje som blant annet involverer en reklamefilm med Daniel Craig som skal vises på tv.

- Å samarbeide med Bond-konsernet gir oss mulighet til å skape spennende, innovative og integrerte globale markedskampanjer som skaper verdi både for filmen og for Heineken-merkevaren over hele verden, uttaler Hans Erik von Tuijt, ansvarlig for globale Heineken-kampanjer, i en pressemelding.

Her er Heinekens reklamefilm: 

Filmen kan ikke vises i Norge grunnet forbud mot alkoholreklame.

- Hva gjør Heineken i Norge?

- I Norge får vi litt ekstra oppmerksomhet rundt premieren av filmen, men vi aktiverer ikke James Bond-sponsoratet og følger norsk lovgivning. Vi har heller ingen ønsker om å oppheve alkoholreklameforbudet, med andre ord vi har det fint med at reklamefilmen ikke kan vises i Norge, sier Theodor S. Espelid, merkevaresjef for Hansa Borg bryggerier.

- For Heineken internasjonalt er samarbeidet med Bond-konsernet viktig. I de markedene som aktiverer sponsoratet opplever Heineken at samarbeidet skaper verdi for Heineken-merkevaren gjennom økt oppmerksomhet og salg.