Det er Nettavisen som skriver at dagligvarekjeden Rema 1000 får kjeft av Forbrukerombudet for å kalle seg billigst. Nettavisen skriver at Forbrukerombudet har mottatt flere klager på Rema 1000-kampanjer, der de på generelt grunnlag har hevdet «å være billigst» av dagligvarekjedene.

Rema 1000-kampanjen fikk konkurrentene Coop og NorgesGruppen, som blant annet eier Kiwi, til å klage til Forbrukerombudet.

- Vi klaget fordi Rema 1000 kjørte en reklamekampene som vi mener villedet forbrukerne, og kom med påstander som bygget på uriktige premisser. Vi heier på prissammenligninger og lave priser, men da må markedsføringen gjøres på en rettferdig måte, sier kommunikasjonsdirektør i Coop Kristin Paus til Nettavisen.

Nå får Rema 1000 beskjed om å endre markedsføringen.

- Vi har nå valgt å omformulere enkelte deler av markedsføringen etter dialog med Forbrukerombudet, skriver kommunikasjonssjef Marianne Moen  i Rema 1000 til Nettavisen.