DNBs markedsdirektør Rune Garborg vet godt hva det vil si å lage engasjerende reklame om pensjon. Denne uken vant konkurrenten Storebrand prisen «Årets Markedsfører» for sitt markedsføringscase «Skal bare reposisjonere et av Norges eldste finanskonsern» og satsingen på pensjons- og spareprodukter.

Les også: Storebrand er Årets markedsfører

- Pensjon er et tema som ikke gjør oss akkurat fulle av adrenalin. Det er et område som folk er enige om er viktig, men som kan være krevende å skape det tilstrekkelige engasjementet. Det gjør dette til en veldig spennende, kommunikativ oppgave. Pensjon er viktig for folk og noe som de fleste er veldig glade for at de gjør noe med så det er en stor oppside dersom man lykkes. Men pensjonsområdet er vel en kategori hvor det er mye «glemt» reklame, for å si det forsiktig, sier Rune Garborg til Kampanje.

- Vår dristigste satsing
Selv laget Garborg sammen med reklamebyrået Try en reklamefilm om pensjon som skulle snu  opp ned på hele kategorien bankkommunikasjon med filmen «Young, free and single».

- Det var det som var vendepunktet for oss. Det var der vi virkelig startet med å ta en del risiko. Tatoveringsfilmen var den dristigste satsingen vi hadde på reklamesiden og det markerte et skille for oss. Men pensjon er nok den kategorien har vært utvist minst fantasi i kommunikasjonen og jeg tviler på at ROI-en (return on investment, red. anm.) har vært særlig høy, sier Garborg.

- Hvordan synes du Storebrand har løst oppgaven?  

- Jeg synes det er veldig bra. Samboeren min ler irriterende mye av de filmene. Jeg gir de honnør for den biten, sier Garborg.

Les også: - Større enn sex og været (krever innlogging)

Vokser på pensjon
DNB er Storebrands største konkurrent i markedet for bedriftsbasert tjenestepensjon. Årets vinner er størst med en markedsandel på 30,8 prosent, mens DNB er nærmeste utfordrer med en markedsandel på 27,5 prosent. Det viser tall fra Finans Norge for 2014.

- Har dere merket noe til Storebrands satsing og nye kommunikasjonsstrategi?

- DNB vokser veldig på pensjon. Dette er et område som er under kraftig endring. Pensjon har vært napoleonskaker og lange møter på bankkontoret, men er det området som  har endret seg aller, aller mest, sier Garborg.

Han viser til hvordan mobilen nå har blitt en stadig viktigere kanal for salg.

- Vi har firedoblet salget av pensjonsavtaler på mobil. Der går det voldsomt unna og vi satser mye her, sier han.

- Kommunikasjon på moten
- Dere satset mye på massekommunikasjon med pensjonsfilmene i 2010. Handler det fortsatt mye om kommunikasjon eller er den digitale kundeopplevelsen blitt viktigere i dag?  

- Det handler mye om den gode kundeopplevelsen. Men god kommunikasjon er mer aktuelt enn noen gang, og kommer fortsatt til å være på moten. Jeg merker et økt behov rundt en polarisering av diskusjonen om hva som fungerer av kanaler og god kommunikasjon. Jeg mener diskusjonen aldri må starte med kanaler, men om hva som er god kommunikasjon og hva som er kommunikasjon som engasjerer, sier Garborg.

- Kan Storebrand nå vente seg en pensjons-offensiv fra DNB?

- Pensjon er viktig for folk og DNB kommer alltid til være aktive på dette området. Nå er vi ute med Truls-filmen vår og den har gitt oss veldig god respons og oppmerksomhet, sier Garborg.

Her kan du se den nyeste DNB-reklamen om pensjon.