Mange norske bloggere blir sponset med behandlinger for å få større lepper. Nå varsler Forbrukerombudet en storoffensiv i vår mot bloggerne for å se om denne typen markedsføring er ulovlig, melder NRK.

- Vi har tatt opp lignende saker tidligere, blant annet med et slankeprodukt som ble markedsført på blogger med unge lesere, og da konkluderte vi med at det var i strid med loven. Vi vil foreta en tilsvarende vurdering for dette produktet her, sier fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet til NRK.

Galderma, som er markedsledende i Norge på såkalte filler-produkter, sponser mellom ti og 15 norske bloggere med restylane, ifølge salgs- og markedssjef Knut Anders Hillestad.

- Bloggere har blitt en viktig markedsføringskanal i og med at de også når mye bredere ut enn mye av det tradisjonelle, som tidsskrifter, som vi har brukt tidligere. Det er årsaken til at vi også jobber med bloggere i vår egen markedsføring, sier Hillestad.