I dag slipper vi den tredje shortlist-finalist til «Årets Markedsfører 2014», og det er altså forsikrings- og pensjonsselskapet Storebrand.

Markedsdirektør Jostein Dalland og merkevareansvarlig Kathinka K. Sommserset forteller til Kampanje at det var en endret markedssituasjon som tvang frem en offensiv satsing i 2014.

- Det har skjedd en endring ved at det har blitt et større individansvar. Det gir oss en mulighet. I tillegg viste kundeinnsikten vår at vi ikke var posisjonert for hele den veksten vi ønsket å ta, sier Jostein Dalland.

Se hele intervjuet med Jostein Dalland og Kathinka K. Sommserset her:

- Et godt stykke markedsføringsfag
For Storebrands del resulterte innsikten i prosessen rundt kundeinnsikt i en storstilt snuoperasjon  for å opplyse og informere om viktigheten av pensjon på en lettfattelig måte. Og selskapet måtte også posisjonere seg om pensjonsselskap i tillegg til forsikringsselskap.

- Jeg tror det vi har gjort i caset, er et godt stykke markedsføringsfag, som både går på kompetansekartlegging, basert på kundeinnsikt fra kunde, som går på organisering og endrede arbeidsprosesser og måter å jobbe på, både eksterne og interne. Også synes jeg at det er et godt stykke arbeid det mine medarbeidere har levert, når det gjelder løsningene som er levert, både digitale innovasjoner og ikke minst i kommunikasjonen, sier Dalland.

Det er McCann som er reklamebyrået til Storebrand.

Tidligere denne uken har de to første shortlist-kandidatene blitt sluppet; Netcom og Volkswagen.

Les også: Volkswagen kan bli Årets Markedsfører

Les også: Netcom kan bli Årets Markedsfører

Det er Kampanje i samarbeid med Markedsforbundet og Markedsføringsforeningen i Oslo som deler ut prisen «Årets Markedsfører», og i år skjer utdelingen på Norwegian Marketing Summit den 12. mai i år.

Les også: - Mye å lære av Årets Markedsfører

Les også: Skal kåre Årets markedsfører

I fjor var det SAS som ble «Årets Markedsfører», blant annet på grunn av den store snuoperasjonen flyselskapet hadde gjennomført i 2013. Reisen fra å være et flyselskap på konkursens rand til å snu pilene til å peke oppover.

Les også: Her er Årets Markedsfører

Tidligere vinnere:
2013: SAS
2012: Lebara (MyCall)
2010: DNB
2009: Kari Traa
2008: RiksTV
2007: Moods of Norway
2006: Norwegian
2005: Stabburet
2004: Coop Norge
2003: Netcom
2002: Rema 1000
2001: Byggmakker
2000: Dinamo Norge