Selv om Facebook er landets aller største mediekanal målt i dekning og dermed større enn både NRK1, TV 2 og VG, har ikke verdens største nettsamfunn altfor mange ansatte ved sitt norgeskontor.

Les også: Facebook størst i Norge

De aller fleste som jobber mot Norge er enten ansatt ved Norden-kontoret eller på internasjonalt nivå.

Men nå ansetter Facebook for første gang en landssjef i Norge og det er ingen hvem som helst fra den digitale markedsføringsbransjen som får jobben. For den første norgessjefen til Facebook blir Rune Paulseth, får Kampanje nå vite fra nettgiganten.

- Veldig begeistret
Paulseth kommer sist fra stillingen som digitaldirektør i Eniro, men har tidligere jobbet både i Microsoft, Aller Media og vært styreleder i bransjeforeningen INMA. Nå skal han fronte Facebook i Norge.

- Jeg er veldig glad over å få muligheten til å bli en del av Facebook, sier Paulseth til Kampanje.

Han sier Facebook ikke bare har endret måten vi kommuniserer, men at hele markedsføringsfaget nå kommer til endre seg som en følge av verdens største nettsamfunn med sine over 1,3 milliarder brukere på globalt nivå.

Facebook har i dag flere «innbyggere» enn verdens mest menneskerike land.

- Facebook har ikke bare endret måten vi kommuniserer på og holder kontakten med venner og familie. Som annonseplattform er Facebook midt oppe i en meget interessant utvikling, en utvikling som vil redefinere måten vi måler og snakker om effekten av markedsføringen. Jeg er veldig begeistret over muligheten til å være en del av det, sier Rune Paulseth.

Forlater Eniro
Utover dette ønsker ikke den tidligere Eniro-direktøren å kommentere saken ytterligere. Men etter det Kampanje kjenner til er Paulseth allerede i gang i sin nye jobb.

Paulseth forlater dermed et Eniro som har nedbemannet tungt, avvist konkursrykter og mistet toppsjefen. Nå er det altså klart at Rune Paulseth forlater skuta etter at han ledet en større omorganisering der tidligere Kvasir-selgere ble sluset inn i Eniros katalogtjeneste Gule Sider.

- Hvordan blir det å slutte i Eniro?

- Jeg har ingen ytterligere kommentarer.

Hos Eniro sier fungerende pressetalsmann, Atle Hommersand, at stillingen til Paulseth i Eniro ble borte.

- Da Kvasir ble integrert inn i Eniro forsvant den rollen Rune Paulseth hadde. I denne prosessen har da Rune Paulseth i full forståelse med Eniros ledelse selv fått lov til å vurdere om han vil ha en ny rolle internt eller søke muligheter utenfor Eniro. Når han nå har funnet noe han vil gjøre utenfor Eniro, ønsker vi å gratulere ham med nye utfordringer og ønske lykke til, sier Hommersand.

- Industriell tungvekter
Nordisk sjef i Facebook, Martin Ingemansson, sier han er glad for å få «en industriell heavyweighter» med på laget og at ansettelsen av Paulseth er et signal om at Facebook et større fokus på et norsk markedet der over tre millioner nordmenn er logget på tjenesten.

- Med en moden markedsføringsindustri og et stort potensial for gode, kreative kampanjer er Norge et meget interessant marked for Facebook. Vi ser frem til å bruke vår økte tilstedeværelse til å hjelpe enda flere norske markedsførere til å bygge lønnsom virksomhet med Facebook, sier Ingemansson til Kampanje.

Les også: - Facebook er viktigst (krever innlogging)

Blir flere:

Rune Paulseth blir ikke alene på Facebook-kontoret i Oslo. Fra før av jobber Petter Høie (til venstre) ved Facebooks norgesskontor, men som kundedirektør for et stadig større antall av norske annonsører. Her sammen med Norden-sjefen Martin Ingemansson.

Bikker milliarden
Facebook har på kort tid blitt en brysom konkurrent for de store mediehusene i Norge. For der reklamemarkedet i Norge krymper, fortsetter Facebook og tilsvarende IT-giganter som Google å forsyne seg kraftig av annonsørenes budsjetter. Google er etter ni år i markedet i Norge på vei mot tronen som største reklamekanal og det globale nettsamfunnet Facbook har i løpet av får år gått fra noen skarve kroner i reklameomsetning i Norge til en snau milliard i år.

Digitalrådgiver Espen Grimmert har tidligere spådd at Facebook blir «prosentkongen» når det annonsevekst og sa til Kampanje ved inngangen til 2015.

- Et litt optimistisk anslag fra oss er 50 prosent opp, fra 800 millioner i 2014 til 1,2 milliarder. Men da skal Facebook ha litt stang inn og lyttes med gode videoprodukter og Atlas samtidig som de beholder en skyhøy bruk, sa Espen Grimmert i performance-selskapet Iprospect før jul. 

Les også: - Google blir større enn TV 2 (krever innlogging)