I forbindelse med 100-årsjubileet til Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO) holder foreningen sine tradisjoner i hevd og kårer den beste markedsføreren gjennom foreningens levetid.

I år er det derfor «beste markedsfører gjennom 100 år» kåres og vinneren annonseres under markeringen av jubileet, 11. mai. Foreningen ble stiftet i 1915 av Robert Millar under navnet «Reklameforeningen i Oslo»

Juryen som skal kåre vinneren består av Nathalie Warembourg fra Maxus, Åsne Graver fra Netcom, Gaute Engbakk fra Gambit, Knut Kristian Hauger fra Kampanje, Katinka Grundseth fra Westerdals, Petter Gulli fra DDB, Runar Pahr Andresen fra Lilleborg og juryleder Lene Bjørck fra OMG og nestleder i styret til MFO.

Jurylederen kan rapportere om høyt nivå blant de nominerte.

- Vi har fått inn mange gode nominasjoner til prisen, og det har vært en interessant og spennende prosess å komme fram til en shortlist. De fem kandidatene som nå er i finalen har alle en lang historie som de kan være stolte av og alle fortjener anerkjennelse for den innsatsen de har lagt ned i merkevarebyggingen opp gjennom årene, sier Bjørck.

De fem finalistene er godt kjente merkevarer for folk flest, og har alle lykkes med å være synlige over mange tiår.

- Juryen har lagt vekt på strategi, synlighet, kreativitet og tilstedeværelse over tid i vurderingen, og vi har hatt gode diskusjoner om hva vi legger i de forskjellige kriteriene. De fem kandidatene som er i finalen har utmerket seg på alle områdene, på sin unike måte. 

Finalistene til «Beste markedsfører gjennom 100 år» er:

  • Mills
  • SAS
  • Stabburet Leverpostei
  • Freia
  • Tine

Vinneren kåres altså 11. mai, under markeringen av MFO sitt 100-årsjubile.

Hundreårsjury:

Her ser du noen av de som har vært med i arbeidet med å finne århundrets markedsfører. Her ser du blant andre Nathalie Warembourg fra Maxus, Gaute Engbakk fra Gambit, Katinka Grundseth fra Westerdals og juryleder Lene Bjørck fra OMG og nestleder i styret til MFO. Helt til høyre MFOs egen Nils Wisløff.