Nå øker Lerøy trykket på innholdsmarkedsføring og lanserer  magasinet «Sjømat», som skal distribueres i matbutikkene Meny og Spar i hele landet, i tillegg til en digital versjon. Sjømatmagasinet har et opplag på 100.000 eksemplarer, er gratis og kommer ut fire ganger i året. Sjømat» byr blant annet på inspirasjon, historisk artikkel, reportasjer og portrett.

- Hensikten er å inspirere folk til å lage mer sjømat gjennom sunne og smakfulle oppskrifter. Vi ønsker også å fortelle om de positive helseeffektene av sjømat, samt servere historier fra vår fantastiske kyst og om menneskene som hver dag skaper store verdier for landet, forteller direktør for merkevare og markedsføring i Hallvard Lerøy, Pål Erik M. Michelsen.

Selv om statdig mer av reklamen blir digital og annonsørenes investeringer i trykte medier faller betydelig, satser Lerøy på et papirmagasin. Foreløpig er det uaktuelt å droppe papirmedier i mediemiksen, selv om Lerøy også bruker mesteparten av reklamekronene digitalt.

- Det er ikke sånn at vi velger print foran digitalt, men magasinet skal friste forbrukeren til å slå av autopiloten et lite øyeblikk og stoppe opp når de er i butikken – la seg inspirere til en ekstra titt i sjømatdisken. Magasinet «Sjømat» er også tilgjengeliggjort i digital form, og det meste av forbrukerkommunikasjonen vår kommer fremdeles til å foregå digitalt, sier Michelsen.

- Vil dere satse mer på content marketing på bekostning av annen markedsføring fremover?

- Vi har ikke besuttet at det ene utelater det andre. Vi ønsker å få ut budskapet på ulike flater og gjør våre valg av kanal ut fra hvilke mål vi har satt oss og hvilket budskap vi vil nå ut med. Sjømatmagsasinets mål er å inspirere forbrukerne i et kjøpsøyeblikk. Da ser vi at det fungerer bra med innholdsmarkedsføring og et papirmagasin ute i butikkene, sier Michelsen til Kampanje.

- Blir innholdsmarkedsføring stadig viktigere for Lerøy?

- For oss er det naturlig å bruke innholdsmarkedsføring fordi vi ønsker å fortelle gode historier og øke kunnskapen om sjømat og havbruknæringen. Innholdsmarkedsføring og vårt nye magsin «Sjømat» bidrar til å opplyse forbrukerne om produktene, havmatens mangfold og til å spre kjennskapen om næringen, sier han.

Magsinet er laget i samarbeid med Cox kommunikasjonsbyrå.

Lerøy, som er et av verdens største sjømatkonsern med røtter tilbake til 1899, omsatte for drøye 11 milliarder kroner i 2014. Hovedkontoret er i Bergen og bedriften har rundt 2000 ansatte i inn- og utland.