Det drysset rikelig med heder og ære over Petter Northug etter det overbevisende sprintgullet under Ski-VM i Falun torsdag. Gårsdagens gull gir ogsp over én million kroner i rene ekstrainntekter, skriver Adresseavisen.

Det skjer takket være de gylne sponsorkontraktene han signerte etter å ha gått ut av landslaget. Northug sier etter VM-gullet at sponsorene, støttespillerne og familien har motivert ham.

- Det viktigste er at de backer deg opp, slik at du får gjort jobben. Jeg blir motivert når de er motivert. Da gjør jeg jobben, ikke minst for meg selv, men også for de rundt meg. Da er det lettere å være skjerpet og gjøre det lille ekstra, sier Northug til Adresseavisen.

Les også: Bjørgen fristes ikke av Northugs Coop-millioner

Northugs manager Arve Langås fastslår at suksess i VM vil ha betydning når sponsoravtalene skal forlenges. Hovedsponsoren Coop valgte etter et par måneders tenkepause etter Northugs fyllekjøring å fortsette samarbeidet.

- Coop er den største bidragsyteren vår. De er helt avgjørende, sier Langås til Adresseavisen.

Les også på Kampanje Premium: Gulljentenes «hemmelige» sponsor (krever innlogging)

Les også på Kampanje Premium: Northug knuser sponsorkonkurrentene (krever innlogging)