Marit Bjørgen ble torsdag kveld kåret til «Årets sponsorobjekt» under prisutdelingen «Spot 2015», som er sponsor- og eventaktørenes store fagdag og festkveld.

VM-klare Bjørgen vant i konkurranse med aktører som Arctic Race of Norway, Danske Bank Oslo Maraton, Norges Skiforbund avdeling alpint og Øyafestivalen nominert til prisen «Årets sponsorobjekt».

Bjørgen har fem private sponsorer: Asko, Tine, TrønderEnergi, Craft og Norsk Sjømatråd. Det har tidligere versert spekulasjoner om at verdien på Marit Bjørgens private sponsoravtaler ligger på rundt fem millioner kroner. Potensialet skal være atskillig høyere. I 2013 inngikk trønderen Petter Northug en stor og omstridt sponsoravtale med dagligvarekjeden Coop, og brøt med Norges Skiforbund. Marit Bjørgen slår ettertrykkelig fast at hun ikke er blitt fristet til å gjøre noe lignende.

- Nå samarbeider jeg med Asko og er veldig fornøyd med det og måten Asko jobber på. For meg ville det vært uaktuelt å jobbe med Coop, sier Bjørgen til KampanjeTV.

Asko er den desidert største dagligvare- og storhusholdningsgrossisten i Norge, og er eid av mektige Norgesgruppen, hvor Johannson-familien er storeiere. NorgesGruppen eier også dagligvarekjeden Spar, som sponser Norges Skiforbund - og som rivaliserer med Coop. 

I fjor ble det helprofesjonelle private langrennslaget Team Xtra personell (som nå heter Team Centric) kåret til «Årets Sponsorobjekt» på Spot. Når Kampanje spør om Bjørgen i fremtiden kan tenke seg å gå for et sponset privat langrennslag, svarer hun slik:

- Nei, så lenge jeg er god nok for Norges Skiforbund, så velger jeg dem, sier Bjørgen.

Les også: Bjørgen er Årets sponsorobjekt - alt om prisutdelingen

Les mer om Bjørgen og Asko-direktør Torbjørn Johannson på Kampanje Premium: Gulljentenes «hemmelige» sponsor (krever innlogging)

Se hele intervjuet på KampanjeTV lengre opp i artikkelen.