Det kjøpes forskjellige komponenter fra ulike steder. De kjøper en publiseringsløsning fra én leverandør, designtjenester fra en annen, innholdsproduksjon fra enda en leverandør, og bistand med sosiale medier og PR-tjenester hos noen andre. Deretter sliter de med å få de ulike komponentene til å arbeide sammen i harmoni.

Noen ganger vil de kanskje oppnå en forbedring. Men typisk er at de går glipp av viktige fordeler - fordi komponentene ikke integreres riktig med hverandre.

Dårlig samspill mellom komponentene holder dem tilbake. Det påvirker de finansielle resultatene. Og i en verden hvor organisk søk er over alt, kan dette være en kostbar feil. Heldigvis kan denne feilen enkelt unngås.

Barrierer for organisk søketrafikk vil gjøre nettstedet ditt mindre synlig ovenfor potensielle kunder.

Mindre trafikk til nettstedet betyr lavere omsetning og dårligere finansielle resultater. Prisen du betaler per salg eller en signert avtale blir høyere.

Søkemotorer vil forlenge og forsterke effekten av dine andre markedsføringsaktiviteter. Å være synlig på Google etter en tv-reklame eller avisannonse, reklame på radio eller utendørsreklame, gjør det lettere for potensielle kunder å finne deg.

Men de fleste bedrifter går glipp av denne synergieffekten fordi de arbeider i siloer. Forskjellige overlappende fagområder, tiltak og investeringer er ikke i synk med hverandre.

På den ene siden, vil bedriftene spare penger. Så de kutter kostnader. Men på den annen side, ved å gå for en løsning som er 10 prosent rimeligere, eller hyre en konsulent som byr på en lavere timepris, risikerer de å gå glipp av inntekter i millionklassen.

Her er vi ved selve kjernen av problemet: mangelfulle innkjøpsprosesser, preget av lav kompetanse og inngrodde vaner, bremser veksten.

Kanskje lekker også din bedrift inntekter!

I et multikanalunivers, er organisk søk essensielt. Det er en utmerket måte å drive kunder inn i butikken og generere salg. Organisk søk er også en fabelaktig måte til å bygge opp retargeting-lister og gjentagende målrette personer med tilbud på relevante produkter som de har vist interesse for, etter at de har forlatt nettstedet ditt.

En profesjonell, nøye planlagt, godt integrert søkstrategi kan mangedoble lønnsomheten, enkelt og effektivt.

Noen tanker helt til slutt

Bedrifter må ta inn over seg at kundene har gjort Google til en integrert del av livene sine, og at handelen og økonomien har blitt transformert som følge av dette.

Noen kaller dette en revolusjon. Jeg ser på det som en evolusjon av hvordan bedrifter har endret seg for å betjene kundene sine på en bedre måte.

For til syvende og sist handler det ikke om at Google dikterer deg - det er kundene dine som driver dette skiftet. Og dersom du ikke lytter til dem, vil du ikke overleve.