Get lanserer nytt konsept - slik skal de bringe hverdagsmagien tilbake

- Get hadde nok glemt det litt, så vi bestemte oss for å revitalisere hverdagsmagien.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Denne uken lanserer tv- og bredbåndskonsernet Get sitt nye kommunikasjonskonsept – som de har fått med seg reklamebyrået Anorak til å utarbeide.

Anorak fikk oppdraget som strategisk kommunikasjonspartner etter en pitsj i fjor vår. Før jul snek Anorak ut julefilmen «Get Actually» ut på markedet, uten at de ønsket noe fokus på at dette var første jobben byrået har gjort for annonsøren. Men mer om den virale suksessen det ble senere. For først vil markedsdirektør Camilla Forberg skryte av tidligere Get-sjef Gunnar Evensen og hans rolle i utviklingen av den nye strategien.

- Det var viktig for oss å få en partner som kunne hjelpe oss med å lage kommunikasjonsplattform for hele Get. Gunnar og jeg satte i gang dette. Da Anorak kunne legge et nytt strategisk konsept på bordet var vi enige om at byrået hadde løst dette på en imponerende måte, forteller hun.

Anorak leverte en kommunikasjonsplattform som inkluderte både et nytt «purpose» og nye verdier for merkevaren. Og de Get-ansatte trykket det nye konseptet til brystet.

- Dette ble ekstremt godt mottatt av våre ansatte. Så her vil jeg takke Sebastian Eidem som startet sammen med meg, Gunnar og ikke minst Anorak for veldig bra arbeid, sier hun.

Som Kampanje har skrevet tidligere, vender nå Get tilbake til slagordet «Hverdagsmagi», men har skrudd til dette – og lagt til noen ord. Nå heter det «Kom hjem til hverdagsmagi».

- Jeg tenkte litt sånn at kloke hoder har tenkt gode tanker tidligere. Det var en grunn til at den funket tidligere. Og Get hadde nok glemt det litt, så vi bestemte oss for å revitalisere hverdagsmagien.

Nå har konsernet brukt tid på å implementere konseptet internt slik at alt er på stell der før det altså lanseres eksternt denne uken. 

Kommer med oppfordring:

Byråleder Torgeir Vierdal i Anorak mener folk i større grad bør konsumere media sammen, ikke hver for oss. - Vi må ikke slutte å se ting sammen, selv om teknologien i større og større grad legger til rette for det, sier han. Foto: Eivor Eriksen

- Dette er ingen pekefinger

Fredag denne uken er det duket for premiere på reklamefilmen, kan Camilla Forberg stolt fortelle. Den 45 sekunder lange reklamefilmen tar oss rett inn i en av de mest dramatiske scenene i den nye filmen om Roald Amundsen.

- Ambisjonen vår er å bli «Nummer én favoritt på tv» i løpet av 2019, så for å komme dit vil vi ha mange ulike uttak.

Budskapet i den nye filmen er at man skal huske å se på tv sammen igjen, ikke bare alene. For det er kanskje ikke noen overraskelse, men stadig flere av oss sitter med hver vår skjerm og ser på innhold.

- Selv om atferden endrer seg i rasende tempo er de menneskelige behovene akkurat de samme. Vi må ikke slutte å se ting sammen, selv om teknologien i større og større grad legger til rette for det. Derfor kommer vi med en vennlig påminnelse som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i, sier Torgeir Vierdal.

Men Forberg skynder seg å legge til at filmen ikke har til hensikt å henge ut de som ser på tv og film alene.

- Dette er ingen pekefinger. Innsikt viser at barn aller helst vil se på tv sammen med sine foreldre, og at vi får mer ut av en tv-opplevelse når vi deler den med noen. Da tenkte vi på hvordan vi kan tilrettelegge for det. Kanskje bruker du og mannen så lang tid på å finne noe begge vil se på tv at man til slutt dropper det? Vi ønsker å ta en posisjon og skape en arena der folk kan samhandle, sier hun.

Konseptet består av fire filmer med tilpassede budskap. Etter hvert vil dette bli kombinert med taktiske budskap på Get-boksen og i andre kanaler.

Her kan du se hovedfilmen og de tre korte filmene (Artikkelen fortsetter etter filmene):

Jobbet sammen:

Det var mens Camilla Forberg (til v) var markedsdirektør i Get, at Anorak fikk i oppdrag å utarbeide ny kommunikasjonsplattform for konsernet. Nå jobber Forberg for Get-eier Telia, men har hånden på rattet knyttet til Gets markedsarbeid. Foto: Eivor Eriksen

Grep «Love Actually»-momentum

Men allerede i desember kunne oppmerksomme nordmenn få med seg første jobb Anorak gjorde for Get med viral-snutten «Get Actually». Til Kampanje beskriver Forberg bakgrunnen for at denne i stillhet ble lagt ut i sosiale medier.

- Get har ikke tidligere vært på sosiale medier, og hadde kanskje i snitt 300 visninger på ting vi la ut på YouTube. I de første planene fra Anorak lå det inne en idé for «Get Actually»-film, uten at dette var konkretisert, forteller Forberg.

Da Anorak-sjef Torgeir Vierdal skjønte at ingen norske tv-kanaler skulle vise filmen veldig mange nordmenn har trykket til sitt bryst rundt jul – «Love Actually», ringte han sporenstreks til Forberg.

- Han sa: «Vi må på nå». Vi kastet oss rundt og engasjerte egne ansatte og gikk rundt på dørene på Mortensrud. Hensikten var å fortelle at vi spanderte «Love Actually» på våre kunder i julen, men da Torgeir fortalte at vi også hadde leid inn en to meter høy operasanger og julenissekostymer, tenkte jeg «Nei, nei, nei. Nå blir det ødelagt!». Dagen etter får jeg presentert filmen og blir super-rørt. Det er klart at det er en risiko å kaste seg rundt slik med en produksjon som tar to dager, men denne gangen funket det, sier hun.

Filmen har blitt vist i underkant av én million ganger på YouTube og 500.000 ganger på Facebook.

Se «Get Actually»-filmen  her (Artikkelen fortsetter etter filmen): 

Ambisjonen vår er å bli «Nummer én favoritt på tv» i løpet av 2019. Camilla Forberg

Transformasjonsperiode

I fjor høst ble det kjent at svenske Telia hadde kjøpt Get i Norge og den svenske tv-kanalen TV4 i Sverige. Overfor Kampanje understreker Camilla Forberg at det foreløpig ikke er noen umiddelbare planer om å droppe merkevaren Get til fordel for Telia i det norske markedet.

- Get komplementerer Telia, slik at det i det norske markedet i dag kun er to aktører som tilbyr hele pakka; Telenor og Telia. Enn så lenge er det ikke satt noen deadline på hvor lenge Get skal eksistere, sier hun.

Les også: Mer X-faktor i Telia – nye Get-sjefer klare med sin Appletv-killer

Les også: Kun to av ni Get-sjefer «overlevde» - Forberg inn i Telia-ledelsen

Vierdal supplerer med å understreke at det er viktig å kunne se for seg flere tidshorisonter.

- Her må man jo jobbe med forskjellige tidshorisonter. I en transformasjonsperiode må man både kunne jobbe på kort sikt, litt lengre sikt og på veldig lang sikt.

Slik det er nå, må Forberg og hennes team i markedsdivisjonen i Telia forholde seg til flere byråforbindelser, siden Telia har avtale med Los & Co, og Get med Anorak.

- Dette er helt uproblematisk. Vi tar de oppgaver som kommer, sier han med et smil.

Forberg forteller at potten Get skal bruke på markedsføring og reklame, står relativt uforandret.

- Men det er klart, at Telia hele tiden har god struktur og prosesser på hvor man investerer hva i markedet. Så det vil alltid være vurderinger knyttet til investeringer, understreker hun.

Og legger til;

- Min oppgave er å evne å være klok på hva som leverer best resultater til enhver tid.

Alle samlet:

Her er alle som har jobbet med den nye kommunikasjonsplattformen hos Get og Anorak samlet. I første rekke: Lars Holte, Elisabeth Søråsen, Line Blokhus, Sanna Emtinger, Hege Dyrseth, Sebastian Eidem. Bakerst: Peter Power, Audun Bryn, Camilla Forberg, Kine Werenskiold og Henrik Guderud. Foto: Anorak

Get lanserer nytt konsept - slik skal de bringe hverdagsmagien tilbake