Tidligere KK-redaktør Gjyri Helén Werp fortsetter å flytte på seg. Ifølge en melding fra Norges Skogeierforbund blir Werp ansatt som ny prosjektdirektør i forbundet. Som prosjektdirektør skal den tidligere magasinsjefen lede satsingen som handler om at forbundet skal styrke sin posisjon som en bærekraftig næring i Norge.

- Skogbruket er avgjørende for overgangen til fornybarsamfunnet. Skogbruket viser stor evne til å svare på de store samfunnsutfordringene både på klima og miljø, og bidrar samtidig til betydelig verdiskaping over hele landet, sier Werp.

Werp har tidligere blant annet vært sjefredaktør for magasiner som KK og Elle Interiør, men sluttet i Aller Media i 2017. Etter mediekarrieren har Werp både vært kreativ leder i Tine, designsjef i 07-gruppen og nå sist kommunikasjonssjef i Oslo Høyre.

Werp sier hun var kommunikasjonssjef i Oslo Høyre i et 15 måneders engasjement, som ledet opp til valget høsten 2023.

- Etter valget, hvor vi oppnådde gode resultater, har jeg vært selvstendig næringsdrivende i eget firma, sier Werp.

Men nå forlater hun politikk til fordel for skog. 

- Jeg gleder meg veldig til å være med på å utvikle og fremme skogbruket som en viktig del av løsningen for klimaet og samfunnet vårt, sier hun. 

- Hva ser du mest frem til når du nå går inn i rollen som prosjektdirektør i Norges Skogeierforbund?

- Store utfordringer har alltid tiltrukket meg, og gjennom hele karrieren min har endring, ledelse, kommunikasjon og merkevarebygging vært en rød tråd. Nå ser jeg virkelig frem til å bruke kompetansen og erfaringen min inn mot en så vital og viktig næring som norsk skogbruk, sier Werp til Kampanje.

Les også: Gjyri Helén Werp går til politikken - blir kommunikasjonssjef i Oslo Høyre

-Etter hva jeg tolker så er dette en stilling litt utenfor hva du har drevet med 

Hun sier skogdrift er noe som trigger henne spesielt mye.

- Etter å ha blitt invitert inn i prosessen til å bli en del av Norges Skogeierforbund, fikk jeg faktisk gåsehud. Som datter av syvende generasjons skogeiere på slektsgården siden 1788, Werp gård, og med en bestefar som ledet forbundet i en årrekke, føltes det nesten som å komme tilbake til røttene. Min personlige og profesjonelle bakgrunn, gjør at jeg virkelig ser frem til å bidra til en næring som ligger hjertet mitt veldig nært, sier Werp. 

Norges Skogeierforbund er den sentrale næringspolitiske organisasjonen for skogeiersamvirkene Allskog, AT Skog, Glommen Mjøsen Skog og Viken Skog. Skogeiersamvirkene har om lag 30.000 medlemmer og står for over 80 prosent av tømmeromsetningen i Norge.

- Vi er svært glade for å ha fått Gjyri Helén Werp med på laget. Skogene våre skal fylle mange samfunnsroller fremover. Vi i skognæringen må ta ansvar for at flest mulig forstår skogens betydning og muligheter inn i fornybarsamfunnet, og Werp vil styrke oss i dette viktige arbeidet, sier styreleder i Norges Skogeierforbund, Heidi Hemstad.