Det melder Nationen selv i en pressemelding.

- Nationen er en solid avis, men stort potensial og vilje til å tiltrekke seg lesere med interesse for alt det spennende som skjer i distriktene. Avisa har en naturlig plass i norsk offentlighet, og jeg gleder meg veldig til å være med på å sørge for at avisa lykkes med å befeste sin posisjon også digitalt, sier ny nyhetsredaktør, Bente Rognan Gravklev.

Hun har vært nyhetsredaktør i både Dagsavisen og som nevnt i Kommunal Rapport.

Konstituert ansvarlig redaktør i Nationen, Jannicke Engan, er glad for Rognan Gravklev takket ja til tilsvarende rolle i Nationen.

- Jeg er sikker på at hun vil bidra til at Nationen befester og videreutvikler sin posisjon som en viktig formidler av hverdagen til folk og næringer i Distrikts-Norge og beskriver framtidsutsikter og utfordringer, sier Engan og fortsetter:

- Bente har betydelige strategiske egenskaper og har god nyhetsteft. Hun er sterk presseetisk og er kjent for å være en god leder. Akkurat en sånn person som vi trenger til å lede nyhetsarbeidet i Nationen.

Fram til Rognan Gravklev tiltrer som nyhetsredaktør i Nationen, vil Ingjerd Sørlie Yri fortsette som konstituert nyhetsredaktør. Hun har fungert i denne stillingen siden i fjor høst, etter at Svein Ove Hansli meldte overgang til NRK.