Navn: Noah Valen-Utvik

Alder: 20

Stilling: Partner og Talent- og prosjektkoordinator i Mothership Stories.

Første jobb i bransjen: Sosiale medier ansvarlig for Sidemen - Den største YouTube-gruppen i Storbritannia med over 138 millioner følgere fordelt på alle plattformer.

Hobby: Padel, klær, sosiale medier og musikk

I den faste spalten «Unge talenter» tar Kampanje for seg et talent på opptil 30 år som på kort tid har oppnådd mye, eller utmerket seg gjennom å vinne en pris eller sitte i en jury. Tross Noah Valen-Utviks unge alder har han allerede flere år bak seg innen rådgivning og distribusjon av innhold på sosiale medier. Denne uken ble han i tillegg medeier i talent- og underholdningshuset Mothership Stories.

Selv om Noah jobber med å finne morgendagens talenter, ser han ikke akkurat på seg selv som et talent.

- Men jeg får jo høre det ofte. Tror jeg bare er dårlig på å se det selv, sier han til Kampanje. 

Noah forteller at han alltid har vært interessert i sosiale medier og begynte å utvikle Snapchat-filtre i en alder av 13 år. 

- Jeg har alltid likt å teste ut ting, og når jeg så det var mulig å lage filtere så ville jeg prøve det selv. Jeg lagde et filter og sjekket det en uke senere og så at det hadde 5,000 visninger, og da ble jeg rett å slett hekta.

 Nå har filtrene hans blitt brukt over én milliard ganger.

- Noe som er litt sjukt å tenke på.

- Har du tjent noe på å lage Snap-filtre da? 

- Ja, litt her og der. Har laget et par filtre som Snapchat har brukt og da fikk jeg betalt for det, sier han uten å røpe hvor mye penger han har tjent på denne virksomheten.

- Alltid hatt det i blodet
Hobbyen førte til at han fort ble lagt merke til og Noah Valen-Utvik ble etter hvert snappet opp av YouTube-gruppen Sidemen, som består av internettpersonlighetene KSI, Miniminter, Zerkaa, TBJZL, Behzinga, Vikkstar123 og W2S. Høsten 2021, i en alder av 17 år ble Noah sosiale medier ansvarlig for gruppen. 

- Sidemen har lansert tre selskap, XIXVodka, Sides og Sidecards, og jeg styrte sosiale mediene til disse. Arbeidsoppgavene mine var blant annet rekruttering av talenter, grafisk design, lage innholdsplan, legge ut innlegg, svare på kommentarer og så videre, sier han og legger til.

- Alt en social media manager gjør egentlig pluss masse ekstra, skyter han inn. 

Selv om Noah har jobbet med sosiale medier hele sitt unge liv, har han ikke alltid vært sikker på at det var det han ville drive med på heltid. 

- Jeg har nok alltid hatt det i blodet på grunn av moren min. Men det jeg tennes veldig av innen kommunikasjon er å tøye grenser og gjøre ting andre ikke har gjort før, så det kommer nok til å gjøre at jeg holder meg i bransjen en stund, sier han optimistisk. 

- Moren din Asttrid Valen-Utvik er kanskje det nærmeste vi har en sosiale medier-dronning her til lands, diskuterer dere sosiale medier-trender ved middagsbordet?

- Ha, ha nei sjeldent. Er ofte jeg som må oppdatere henne på ting, så nå håper jeg hun ikke ser denne artikkelen. Neida, hun skal ha kreds for å holde seg så oppdatert og være så nytenkende som hun er. Hun er virkelig Norges some-dronning. 

Medeier:

Noah Valen-Utvik (i midten) kan allerede kalle seg medeier og partner i byråbransjen. Her står han med to av kollegene i byrået Mothership Stories, kreativ leder Marius Solberg og Maren Aas Nakken.

- Ta sjanser
Valen-Utvik begynte i stillingen som talent og prosjektkoordinator i Mothership Stories i fjor sommer, samtidig som han studerte markedsføring på BI. Noen måneder senere drroppet han ut av studiene og takket ja til en heltidsjobb i talent og underholdningsselskapet.  Han forteller at han har veldig stor tro på at man må tørre å ta sjanser.

- Så valget om å droppe ut av studiene var egentlig ganske lett når Maren foreslo at jeg skulle bli partner og jobbe fulltid. Jeg angrer ikke et sekund på valget jeg tok, og jeg tror flere må tørre å satse litt. 

Nå oppfordrer han flere unge til å satse mer og stole på magefølelsen.

- Hvis magefølelsen din sier at du skal gjøre noe, så må du gjøre det. Og man må rett å slett drite i hva andre synes. En annen viktig ting er at du ikke må være redd for et nei. Jeg har sikkert sendt hundrevis av mails hvor 99 prosent har vært nei, helt til den ene prosenten sier ja - og da var alt verdt det. 

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Det vet jeg ikke. Jeg liker ikke å planlegge år frem i tid, og føler jeg jobber mye bedre når jeg tar ting som det kommer.